Nieuwe school voor gespecialiseerd onderwijs geopend in Roosendaal

VideoROOSENDAAL - Basisscholen voor gespecialiseerd onderwijs De Sponder en De Fakkel zijn samen in een schitterend nieuw gebouw getrokken in de Westrand. Maandagmorgen kregen bijna 300 leerlingen voor de eerste keer les in hun nieuwe school.

Eerste dag voor nieuwe school De Sponder en De Fakkel in Roosendaal, opening De Sponder met speciale sleutel door  Yvonne Claerhoudt.  Foto: Peter Braakmann / Pix4Profs
Volledig scherm
Eerste dag voor nieuwe school De Sponder en De Fakkel in Roosendaal, opening De Sponder met speciale sleutel door Yvonne Claerhoudt. Foto: Peter Braakmann / Pix4Profs © Peter Braakmann / Pix4Profs
Els van der Westen, schoolleider van De Fakkel
Volledig scherm
Els van der Westen, schoolleider van De Fakkel © Foto Alfred de Bruin

Het gebouw is in juli opgeleverd. De scholen hebben afgelopen maanden hard gewerkt om op tijd klaar te zijn. ,,Hier en daar zijn er nog paar kleine dingen die moeten gebeuren met name in de afwerking. Maar het ziet er schitterend uit en de eerste reacties van leerlingen en ouders zijn enthousiast," vertelt Els van der Westen, schoolleider van De Fakkel. 

,,Vrijdag konden de leerlingen al komen kijken in het nieuwe gebouw. Bij speciaal onderwijs is dat belangrijk ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Kinderen hebben behoefte aan voorspelbaarheid, structuur en duidelijkheid."

Kinderen in de Roosendaalse regio die speciaal basis onderwijs nodig hebben gaan naar De Sponder (170 leerlingen in 10 groepen). Indien de kinderen nog meer gespecialiseerd onderwijs nodig hebben gaan ze naar De Fakkel (130 leerlingen in 10 groepen), waar de groepen wat kleiner zijn.

Opening De Sponder met speciale sleutel door  Yvonne Claerhoudt
Volledig scherm
Opening De Sponder met speciale sleutel door Yvonne Claerhoudt © Foto Alfred de Bruin

Yvonne Claerhoudt, directeur van De Sponder, heeft maandagmorgen met een speciale grote sleutel de deur geopend, waarna alle 170 leerlingen de school introkken. ,,We hadden aan het einde van het schooljaar de vorige school met dezelfde sleutel afgesloten, dus vonden we het wel gepast om de school samen te openen."

Vanuit de hele regio worden de kinderen in onder andere bussen en taxi's naar de school gebracht. Maandag kwamen veel ouders nog mee voor de eerste keer. ,,De buurt is vroeg in het traject over de nieuwbouwplannen ingelicht. Bewoners hebben toen hun inbreng gegeven, welke zijn meegenomen in de plannen. Het zal in het begin nog wel even wennen zijn met de drukte bij de school," vertelt Claerhoudt.

Buitenkant en speelplaats van de nieuwe school in de Westrand
Volledig scherm
Buitenkant en speelplaats van de nieuwe school in de Westrand © Foto Alfred de Bruin
Yvonne Claerhoudt, directeur  van De Sponder
Volledig scherm
Yvonne Claerhoudt, directeur van De Sponder © Foto Alfred de Bruin
Eerste dag voor nieuwe school De Sponder en De Fakkel in Roosendaal. Foto: Peter Braakmann / Pix4Profs-
Volledig scherm
Eerste dag voor nieuwe school De Sponder en De Fakkel in Roosendaal. Foto: Peter Braakmann / Pix4Profs- © Peter Braakmann / Pix4Profs