Volledig scherm
Verbouwing van het douanekantoor op het Kadeplein naar appartementen. © Peter van Trijen / Pix4Profs

Nieuwe lunchroom in apartementencomplex De Douanier Roosendaal

ROOSENDAAL - Het nieuwe appartementencomplex De Douanier op het Kadeplein in Roosendaal krijgt op de benedenverdieping een lunchroom en een winkel in tweedehands kleding, waar cliënten van SDW aan de slag gaan. De lunchroom wordt gerund door een ondernemer die een samenwerking aangaat met SWD en met name met de cliënten met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand.

Het voormalige douanekantoor wordt verbouwd tot woonflat met 49 appartementen. De Roosendaalse instelling SDW opent op de benedenverdieping een kantoor met werkplekken voor personeel en vergaderruimtes.

Een ruimte in het oude douanekantoor wordt ingericht voor het geven van workshops aan ouders met een verstandelijke beperking. Zij worden bij de opvoeding van hun kinderen ondersteund door een speciaal team van medewerkers.

Deze groep gaat werken in de werkwinkel, met onder meer de tweedehands kleding.