Nieuwe locatie kermis Roosendaal 'stukken beter dan de Wipwei'

videoROOSENDAAL - "Turboooo...", komt er uit de speakers van de attractie Mad Mill, waarna het deuntje van de populaire New Kids Turbo-film volgt. De ronddraaiende balk begint sneller te draaien en het eerste slachtoffer valt spoedig. "Helaas, nummer drie", volgt er uit de speakers. 

Het net omgevallen meisje van eiland nummer drie loopt somber weg van de attractie. 

De balk blijft slachtoffers eisen, tot er nog maar één blijft staan, wie als prijs de eer krijgt. Mad Mill, bedenksel van Roosendaler Sjef Heijnen en voor het eerst op de kermis, blijkt een succes.

"Het was leuk!", zegt Kayleigh Deijkers (11) over de attractie. "Vooral als het snel gaat want dan moet je heel snel springen. Het was dan ook wel een beetje vermoeiend, maar ik ben wel als tweede geëindigd. We zijn er nog net dus dit is de eerste attractie waar ik vandaag in ben geweest. Ik kom uit Oud Gastel en daar is nu ook een kermis, alleen staan daar maar een stuk of drie attracties. Die is dus heel klein, daarom komen we hier naartoe. Deze is veel leuker."

De Mad Mill is niet het enige vernieuwende aan de Roosendaalse kermis, een veel grotere aanpassing is de plek van sommige attracties zelf. Eerst liep je namelijk vanaf de Kade, waar de Mad Mill staat, richting de Wipwei voor de rest van de attracties. Dit jaar loop je juist richting het 
spoor naar de Oostelijke Havendijk. Daar staan attracties als de Spinning Coaster en spookhuis Ghost Villa en een kermiscafé. De reacties over het nieuwe stukje land zijn wisselend.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Waaghalzen in de Booster Max. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Zo noemt uitbater Mike Hoefnagels van attractie Sound Machine het 'verschrikkelijk'. "Dit is een veel slechtere plek dan vorig jaar. Toen stond ik op de Markt, dat was echt een A-locatie. Daar komt meer man. Waar ik nu sta zou je echt een C-plek kunnen noemen. Ik ben blij dat hier nog mensen komen en ik mag straks blij zijn als ik uit de kosten kom."

Corry Sipkema van Ghost Villa heeft juist 'helemaal niks te klagen'. "Natuurlijk, er is altijd een klein beetje verschil tussen het volk wat hier (op de Markt, bij zijn andere attractie Project 1, red.) en daar op de Oostelijke Havendijk komt. Je kan niet dertig grote attracties op de Markt zetten, dat werkt gewoon niet. Toch merk ik ook daar veel klandizie. Het volk komt daar misschien later aan, maar ze blijven wel veel langer hangen omdat je daar ook bijvoorbeeld terrassen hebt en zo. Plus, men komt daar echt alleen voor de kermis. Hier op de Markt is dat niet per se zo."

Marc Marinus Sipkema (verre familie van Corry) van de Loempia Express denkt dat het verschil in man komt door het bruggetje tussen de Oostelijke Havendijk en de Kade. "Als mensen zien dat dat bruggetje vol is, dan komen ze niet meer. En we missen hier ook kinderattracties, dus ouderen lopen snel door. Het is jammer, maar misschien dat ik volgende keer zelf wel een trampoline of waterbak met ballen meeneem, ik denk dat dat een stuk zou helpen."

Maar wat vinden de bezoekers er zelf van? "Dit is stukken beter dan de Wipwei, niet zo ver lopen", zegt Martijn de Laat. "Het enige wat ik jammer vind is dat het zo compact is, soms zit er maar drie meter tussen de attracties. En dat is wel heel krap met de buggy. Maar wat hier allemaal staat maakt mij niet zo veel uit, ik kom hier vooral voor de kinderen. En die hebben het volgens mij wel leuk gehad."
De kermis staat nog tot en met donderdag in Roosendaal.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

poll

Het is terecht dat gemeente Roosendaal miljoenen uitgeeft aan sportfaciliteiten.

Het is terecht dat gemeente Roosendaal miljoenen uitgeeft aan sportfaciliteiten.

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
995 stemmen