Volledig scherm
opening nieuwe kantine van norbertuscollege. leerlingen mochten meedenken over ontwerp vlnr rusanne, chimene, dennis en matthew knippen een lint door in de kantine Foto peter van trijen

Nieuwe kantine Norbertuscollege in Roosendaal, 'Iedere pauze een run naar die bank'

ROOSENDAAL - Het is kleine pauze en alle leerlingen van Norbertuscollege in Roosendaal drommen samen in de kantine. "Net een jungle'', hoor je fluisteren.

De kantine heeft een facelift ondergaan. Het resultaat, een hippe loft-achtige ruimte met banken van steigerhout, grote industriële lampen en varendecoraties aan de muren, is maandag officieel in gebruik genomen.

Kantine
De kantine was een rommeltje, vond de leerlingenraad. "Veel te weinig zitplaatsen en vaak stonden er zelfs alleen maar statafels'', vertelt voorzitter Jochem Steehouwer. Leerlingen hadden behoefte aan een prettige plek waar je in tussenuren ook je huiswerk kunt maken. Daarom stapten ze naar directeur Marieke van den Hurk. "Het idee was: met een schone omgeving ga je zelf ook netter om'', zegt Jochem Steehouwer.

De rector had wel oren naar het idee en er werd een prijsvraag uitgeschreven: pimp je kantine. Het winnende idee van Dennis Tak en Chimène van Everdink is samen met een ontwerpbureau uitgewerkt. De twee leerlingen bedachten onder meer de grote plofbank op het podium.

"Het is iedere pauze een run naar die bank'', lacht directeur Van den Hurk. "We wilden met het ontwerp vooral rust creëren'', vertelt Chimène die later 'iets met interieur' wil gaan doen.

Een oud-student deed vorig jaar eindexamen en studeert inmiddels voedingstechnologie in Den Bosch. Speciaal voor de nieuwe kantine is hij even teruggekomen. "Ik heb vorig jaar mijn profielwerkstuk over het eten in de kantine gemaakt en heb toen als enige leerling in de selectiecommissie voor de nieuwe cateraar gezeten. Het aanbod is nu gevarieerder en gezonder'', vertelt hij.

Chimène: "En het wordt geserveerd met een glimlach.''