Volledig scherm
golfbaan De Stok in Roosendaal © Frank Timmers

Nieuwe eigenaar golfbaan De Stok

ROOSENDAAL - Een week nadat het faillissement was uitgesproken, heeft Golfbaan De Stok in Roosendaal alweer een nieuwe eigenaar.

Toine Berkelmans, sinds vier jaar ook eigenaar van Golfcentrum Dongen, heeft inmiddels een koopcontract getekend. 

Samenwerken

,,Ik heb er zin in. Het wachten is nu op de notaris, daarna kan ik in Roosendaal gaan handelen", zegt Berkelmans die al sinds 1984 in de 'golfbaanbusiness' zit als exploitant. En nu dus eigenaar is van twee golfbanen, die wat hem betreft nauw gaan samenwerken. Zo kunnen golfers uit Dongen ook in Roosendaal terecht en andersom. 

Net als Golfcentrum Dongen (par 32-baan) is De Stok (par 33) een negen holes-baan. Die werd begin deze eeuw aangelegd en telt momenteel zo'n 550 leden, van wie er ongeveer 400 lid zijn van de gelijknamige golfvereniging. 

Behoud banen

De vorige eigenaar, investeringsmaatschappij Holdex, nam De Stok in 2016 over, maar kon niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen. Naar eigen zeggen rustte er een te hoge hypotheek van tweeënhalf miljoen euro op een complex dat de helft waard zou zijn. Bij Golfbaan De Stok zijn momenteel vijftien mensen in dienst. De intentie is, zegt Berkelmans, dat zij hun baan behouden.  

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement