De bierbrouwers Sanneke Vermeulen en Bart Sinnema met een Niet voor de Poes en een Kroegtijger.
Volledig scherm
De bierbrouwers Sanneke Vermeulen en Bart Sinnema met een Niet voor de Poes en een Kroegtijger. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Nieuwe biertjes voor de Roosendaalse kroegtijgers

ROOSENDAAL - De Kroegtijger en Niet voor de Poes: de biertjes van brouwerij Het Beest zijn niet voor watjes.

Voor Sanneke Vermeulen en haar vriend Bart Sinnema is het uitkomen van hun eigen bier een droom die uitkomt. ,,Dat we op een Roosendaals terrasje onze eigen biertjes kunnen drinken."

Quote

Dit is voor ons allebei een uit de hand gelopen hobby

Sanneke Vermeulen

Vanavond om 21.00 uur worden beide biertjes gepresenteerd in café 't Wapen van Roosendaal. Niet voor de Poes is een blond bier met een hint van sinaasappel, Kroegtijger is een IPA. Het moet een echt Roosendaals biertje zijn, zegt Sanneke. ,,Zoals bij alles wat ik doe - mijn sportcarrière als judoka en mijn raadslidmaatschap - is dit ook echt iets waarmee ik Roosendaal op de kaart wil zetten. Dit is voor ons allebei een uit de hand gelopen hobby. Wij wilden Roosendaal verrijken met deze biertjes, waar we echt trots op zijn."

Sanneke Het Beest

Quote

Ik ben nu eenmaal niet zo'n meis­jes-meis­je

Sanneke Vermeulen

Vermeulen en Sinnema leerden elkaar kennen in Utrecht, waar ze studeerden. Daar had Sanneke de bijnaam Het Beest, nu de naam van de brouwerij. ,,Daar kwamen we al veel in het Belgisch biercafé.”

Inmiddels wonen ze samen in Roosendaal. Sanneke kreeg van Bart een paar jaar geleden een bescheiden brouwset voor haar verjaardag. ,,Ik ben nu eenmaal niet zo'n meisjes-meisje, dus het valt voor hem niet mee om leuke cadeautjes te verzinnen. Maar dit was een schot in de roos."

Over hun huisbrouwsels De Kroegtijger en Niet voor de Poes waren ze zo tevreden dat ze die lieten proeven door het Roosendaals biergilde en de collegabrouwers van Laveloos. Die waren enthousiast. ,,Ondernemen was altijd al een wens, dus we hebben besloten in het diepe te springen."

En dus hebben ze 1.000 liter laten brouwen in België en er is het eerste stout-biertje in ontwikkeling. Met natuurlijk weer een beestachtige naam.