Schetsontwerp voor de nieuwe wijk Bernardushof in Oud Gastel.
Volledig scherm
Schetsontwerp voor de nieuwe wijk Bernardushof in Oud Gastel. © Kalliste Bouwontwikkeling

Nieuwbouwwijk Bernardushof in Oud Gastel weer stap dichterbij

OUD GASTEL - De ene woonwijk met 150 huizen is nog niet voltooid, of de volgende nieuwbouwplannen staan ialweer in de steigers. Oud Gastel is aan een fikse inhaalslag bezig waar het gaat om volkshuisvesting.

Deze week ondertekenden wethouder Hans Wierikx van de gemeente Halderberge en directeur Jeroen Suijkerbuijk van Kalliste Woningbouwontwikkeling uit Nieuwegein de realisatieovereenkomst voor de nieuwe wijk Bernardushof aan de voet van de Laurentiuskerk.

Uitrol

Een half jaar eerder werd de uitrol van het centrumplan Oud Gastel gegund aan Kalliste. Onderdeel van de gunning is de realisatieovereenkomst. Wierikx: ,,We krijgen een prachtige wijk tussen Kerkstraat en Mgr. Meeuwissenstraat in.‘’

Het voormalige klooster wordt verbouwd tot herenhuis en de oude Bernardusschool krijgt minimaal tien schoolwoningen. In totaal biedt de wijk met als nieuwe straatnamen Bernardushof, Lei, Griffel en Telraam ruimte aan minimaal 28 en maximaal 32 woningen. Die variëren van bungalows, twee-onder-eenkapwoningen en rijwoningen. Aan de Mgr. Meeuwissenstraat komt een waterretentie. Zonder tegenslag gaat de bouw begin volgend jaar van start.