Volledig scherm
PREMIUM
Blommenkinders

Nieuw systeem van cultuursubsidies wekt wrevel in Roosendaal: ingewikkeld en onduidelijk

ROOSENDAAL - Het nieuwe subsidiesysteem voor culturele activiteiten zorgt voor ergernis in Roosendaal. Verschillende verenigingen en organisaties kunnen door die nieuwe regels plotsklaps fluiten naar hun vaste financiële bijdrage. Die nieuwe regels zouden te streng en te onduidelijk zijn, zeggen verschillende organisatoren. 

‘Moedeloos’, wordt ie er van. Voorzitter Peter Uytdehage van Stichting Blommenkinders is een van de organisatoren die in het nieuwe systeem geen subsidie meer ontvangt. ,,Omdat we volgens het Cultuurfonds (dat sinds dit jaar over de verdeling van die subsidies gaat, CH) ‘niet vernieuwend zijn’ en omdat we ‘te weinig samenwerken met andere partijen'.’’ De club kreeg de laatste jaren 4.000 euro voor hun muziekevenement. Dat Blommenkinders niet vernieuwend zou zijn, vindt hij onzin. ,,Blommenkinders is een van de grootste evenementen van Roosendaal. Je gaat zo'n succesformule toch niet zo maar veranderen?’’ 

  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.