Volledig scherm
Bert van Uffelen speelt met Do Re Mi Fa Soul tijdens het Soulspektakel zaterdag 15 september op het Tongerloplein in Roosendaal. Archieffoto Robert van den Berge © Robert van den Berge

Nieuw Soulspektakel op het Tongerloplein in Roosendaal

ROOSENDAAL - Op het Tongerloplein in Roosendaal is zaterdag 15 september voor de eerste keer een Soulspektakel. Bands en dj’s spelen met hun hele soul en zaligheid veel klassiekers uit vooral de jaren ’60 en ’70. Maar ook hedendaagse opvattingen van soul komen voorbij.

Dj's Joep en Robert  beginnen om 16.00 uur. De dj’s verzorgen ook muziek in de pauze en tijdens de afterparty in de Moriaan. 

De twaalfkoppige soulformatie Capital S uit Delft begint om 19.30 uur met een spektaculaire show.  Do Re Mi Fa Soul onder leiding van Bert van Uffelen staat garant voor een spetterende finale vanaf 21.30 uur.  

Toen het  T’plein Van Uffelen  vroeg of hij aan het Soulspektakel een bijdrage wilde leveren, hoefde hij daar als echte soul liefhebber  niet lang over na te denken. ,,Het repertoire brengt het publiek volledig terug naar de tijd waarin soul de wereld veroverde."

Volledig scherm
Twaalfkoppige soulformatie Capital S uit Delft staat om 19.30 uur op het Soulspektakel op het Tongerloplein in Roosendaal. © Foto Capital S
  1. Oud-prins en grondlegger van Roosendaals carnaval Jan Mol (92) overleden

    Oud-prins en grondleg­ger van Roosen­daals carnaval Jan Mol (92) overleden

    ROOSENDAAL - Oud-prins carnaval van Tullepetaonestad Jan Mol is woensdagavond op 92-jarige leeftijd overleden. Mol stond halverwege vorige eeuw aan de wieg van de Stichting Carnaval Roosendaal, was een van de grondleggers van het carnaval zoals het nu in Roosendaal gevierd wordt. Zelf vertolkte Mol van 1960 tot 1970 elf jaar lang de rol als tweede stadsprins Prins Jan I. In 1976 kwam hij nog één keer terug als prins.

poll

Nu het aanbieden van restafval in Roosendaal fors duurder wordt, ga ik mijn afval nog beter scheiden.

Nu het aanbieden van restafval in Roosendaal fors duurder wordt, ga ik mijn afval nog beter scheiden.

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
401 stemmen