Volledig scherm
Tijdens de open dag van het Da Vinci College waren de bezoekers onder de indruk. Zo ook de opa van leerling Joep van Dommele: "Prachtig. Deze school is echt een trekpleister voor Roosendaal." foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Nieuw gebouw Da Vinci College overrompelt door licht en ruimte

ROOSENDAAL - "Goh, het lijkt wel een chique bankgebouw of zo." Piet Vriends en François Mortiers kunnen nauwelijks geloven dat ze in een school lopen, zo indrukwekkend mooi vinden ze het nieuwe Da Vinci College aan de Bovendonk 1 dat zondag open huis hield.

Vriends en Mortiers zijn beide oud-leraar en draaien in bewondering rondjes in de hoge, lichte aula van de school, die als 'terras' wordt aangeduid. "Ik heb Joseph Dekkers nog in de klas gehad", fluistert Mortiers. "Moet je zien wat hij nu voor elkaar heeft gekregen. Schitterend."

Het is een verrassende gebouw. Modern, licht, en met een compleet nieuwe inrichting. Hippe meubels in trendy kleuren in de centrale ruimte en gloednieuwe technische leermaterialen in de studiehuizen daaromheen: van ijskasten en blenders tot schoonheidsspecialistestoelen en lascabines. Waar nodig allemaal voorzien van de laatste hightechsnufjes.

"We hebben gekozen voor een organisatie als een stad", zegt directeur Joseph Dekkers. "In het midden een soort plein waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Eromheen voor elke opleiding een studiehuis, zodat per opleiding, bijvoorbeeld zorg, techniek en horeca, de leerlingen bij elkaar zitten."