In deze groenstrook langs de A17 wil TenneT straks de masten voor de 380 kV-verbinding bij Roosendaal plaatsen. De ondernemers links en recht zijn daar fel op tegen. Ze vrezen hun bedrijfsvoering.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze groenstrook langs de A17 wil TenneT straks de masten voor de 380 kV-verbinding bij Roosendaal plaatsen. De ondernemers links en recht zijn daar fel op tegen. Ze vrezen hun bedrijfsvoering. © Henk den Ridder

Niet waar omwonenden en ondernemers op hoopten: Roosendaal kan ‘zich vinden’ in 380 kV-tracé

ROOSENDAAL - Waar de bewoners van de Vlietweg en de Noordstraat en de ondernemers op Borchwerf II hadden gehoopt op een krachtige reactie van de gemeente Roosendaal op het voorgestelde tracé van de 380 kV-hoogspanningsleiding, beperkt het college van B en W zich voorlopig tot het verzoek om de negatieve gevolgen van het tracé te beperken.

 1. Gezondheidseffecten omwonenden onduidelijk; onderzoek naar CO2-afvang bij SUEZ moet beter

  Gezond­heids­ef­fec­ten omwonenden onduide­lijk; onderzoek naar CO2-af­vang bij SUEZ moet beter

  ROOSENDAAL - Het plan om CO2 en restwarmte van afvalverbrander SUEZ in Roosendaal te gebruiken in de glastuinbouw bij Dinteloord, is onvoldoende onderbouwd. Zo moeten er mogelijk buisleidingen voor worden aangelegd, maar is onduidelijk wat bijvoorbeeld een lekkage betekent voor de gezondheid van omwonenden. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage (MER), die de provincie Brabant adviseert.
 1. Leerlingen snuffelen aan het vak van rioolservicemonteur
  Play

  Leerlingen snuffelen aan het vak van rioolservi­ce­mon­teur

 2. Schokkende beelden: politiegeweld in Ohio, 16-jarig meisje doodgeschoten
  Play

  Schokkende beelden: politiege­weld in Ohio, 16-jarig meisje doodgescho­ten