Drive in bioscoop in Helmond.
Volledig scherm
Drive in bioscoop in Helmond. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Niemand wil de drive-in bioscoop van Relight Roosendaal

ROOSENDAAL - Dan hèb je een keer een goed en veilig idee om de mensen enig vermaak te bieden, wijzen alle gemeenten in West-Brabant je plannen af! Zo ervaart Martijn Satter van de Relight Group uit Roosendaal de gang van zaken rond zijn drive-in bioscoop.

In zijn loods in Roosendaal staat alles om zo een drive-in bioscoop in te richten. Maar gemeenten doen niet mee omdat er tot 1 september geen vergunningplichtige activiteiten mogen plaatsvinden.

Exploitant

Wat in plaatsen als Barneveld en Hattem wel mag, krijgt Martijn Satter in West-Brabant maar niet voor elkaar. Het idee deed hij in Duitsland op en het sprak het aan. Hij ging in overleg met de Roosendaalse bioscoopexploitant Carlo Lambregts en al snel lag er een plan op tafel.

Quote

Een bioscoop met dertig gasten is niet rendabel. Maar een parkeerter­rein met 200 à 250 auto's zeker wel

Martijn Satter, Relight Group Roosendaal

,,Een bioscoop met dertig gasten is niet rendabel. Maar een parkeerterrein met 200 à 250 auto's bij De Stok zeker wel", heeft Satter berekend. Hij kan een stelling bouwen voor alleen een filmdoek, maar er kan ook een podium bijkomen voor een DJ na de film.

Led-scherm

The Lion King filmposter 
Character poster
Volledig scherm
The Lion King filmposter Character poster © Walt Disney

,,Wel een led-scherm", zegt hij. ,,Want op een normaal filmdoek kun je alleen films vertonen als het donker is. Op een led-scherm kun je de hele dag films projecteren.” Het  geluid wordt via FM naar de autoradio’s gestuurd. ,,Er is dus geen omgevingsoverlast. Behalve de auto's die aankomen of wegrijden.”

Vol goede moed begon Martijn Satter zijn idee aan te prijzen bij de gemeenten in West-Brabant. Bergen op Zoom, Roosendaal, Moerdijk, Etten-Leur en zelfs Rotterdam maakten kennis met Satter en zijn Relight. En stuk voor stuk kreeg hij een afwijzing. Vrijdag Moerdijk als laatste gemeente.

Enige ontspanning

Alle gemeenten wijzen op de beperkingen waarmee ze moeten werken en dat betekent geen vergunning voor evenementen. ,,De zomer staat voor de deur. Heel veel mensen blijven thuis. Dit kan nog enige ontspanning bieden", meent de ondernemer, die Relight twee jaar geleden heeft overgenomen.

In een vliegtuig

,,We mogen wel met driehonderd man in een vliegtuig en met dertig in het theater. Ik stond gisteren met ongeveer tweehonderd auto's in de file. Dat kan wel. Maar als die auto's ver uit elkaar op een parkeerterrein staan mag het niet.” Hij hoopt niet dat gemeente zich tot 1 september zo star aan de coronaregels moeten houden.