Volledig scherm
Impressie van een concert van het Don Kosakkenchor Russland met dirigent Marcel Verhoeff (l) © gratis

Nederlander dirigent Russisch Kozakkenkoor in basiliek van Oudenbosch

OUDENBOSCH - De gemeenteraad van Halderberge heeft er zelfs haar laatste raadsvergadering van het jaar een week voor verzet. Zo kunnen ze allemaal aanwezig zijn op het speciale concert van het Don KosakenChor uit Rusland, dat op 12 december de basiliek aan doet.

De Kiwisclub Halderberge e.o. heeft er een traditie van gemaakt om rond kerst een concert naar de basiliek van Oudenbosch te halen. Inmiddels is het aantal kerstconcerten in de kleine Sint Pieter flink opgelopen, maar de serviceclub weet de kerk nog altijd aardig vol te krijgen. Op 12 december halen ze het Don KosakenChor uit Rusland naar Oudenbosch. De opbrengst gaat weer naar het goede doel. Het Russisch koor maakt een toernee door Nederland en Duitsland. Naast de twintig vocalisten zal het zeskoppige ensemble Philarmonia authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden. Russisch-orthodoxe gezangen en ballades worden afgewisseld met bekende en onbekende Russische Volksliederen. Het gezelschap staat al 27 jaar onder leiding van de Nederlander Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff.

 De zangers zijn stuk voor stuk klassiek geschoold dan wel grootgebracht met de volksmuziek van hun land, waarbij een groot deel ook een echte kozakkenafkomst heeft. En de raad? Die vergadert een week later.

Kaarten zijn te bestellen via de site kiwanis.nl/halderberge