Volledig scherm
Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Openluchttheater Vrouwenhofpark wil een hek , maar een commissie keurt het af want er is bebossing en water dat gebruikt kan worden als natuurlijke barrières. Maar commissie is nooit in het park geweest om te gaan kijken. Louis Priem poseert, met op de achtergrond de 'afscheiding' die vandalen makkelijk toegang geeft tot het theater, en het huisje wat recentelijk nog is vernield. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

'Natuurlijke barrières houden de vandalen niet tegen' (video)

ROOSENDAAL - Alleen maar gebruik maken van de bossen en het water om het theater in het Roosendaalse Vrouwenhofpark te beschermen tegen vandalisme, is geen optie. Dat laat Louis Priem van de Stichting Openluchttheater Vrouwenhof zien.

Het Openluchttheater Vrouwenhof moet beschermd worden tegen vandalisme, vinden de 35 vrijwilligers. Ze zijn het zat dat de eigendommen van de stichting vernield worden en ze niks een dag kunnen laten staan na een voorstelling, omdat het dan weg of stuk is. Ze willen een twee meter hoog hekwerk rondom het hele terrein, maar de commissie Ruimtelijke Kwaliteit adviseert het Roosendaalse college van burgemeester en wethouders de vergunningsaanvraag niet te accepteren.

Louis Priem van de stichting: ,,We hopen dat het college dit advies naast zich neerlegt.”

Hij vindt het maar gek dat het commissie een advies heeft uitgebracht, terwijl de leden daarvan het park niet hebben bezocht. Hij noemt het een '10 minuten besluit’. ,,Ze hadden mij altijd kunnen bellen als ze bepaalde zaken in de aanvraag misten.”