De 15-jarige Tessa Reuvers treedt op als Miss Jeugdronde 2018.
Volledig scherm
De 15-jarige Tessa Reuvers treedt op als Miss Jeugdronde 2018. © Stichting Nationale Jeugdronde

Nationale Jeugdronde viert een jubileum met Miss Tessa Reuvers

ROOSENDAAL - De tweede etappe van de Nationale Jeugdronde staat woensdag 11 juli in het teken van 750 jaar Roosendaal. De ronde viert zelf ook een jubileum. Het is de 35e keer dat de Jeugdronde wordt gereden.

Het eigen jubileum wordt donderdag 12 juli gevierd als iedereen naar Rijswijk gaat voor een dagje Familiepark Drievliet.

Vier etappes

In totaal leggen de 435 deelnemers zo’n 250 kilometer af in vier etappes. Op de rustplaatsen wordt dagelijks een wedstrijdprogramma afgewerkt. Op maandagavond is er de ploegentijdrit op het parkoers van de Draai van de Kaai, op dinsdagmiddag is er de individuele achtervolging op het terrein van de Suiker Unie in Stampersgat en op woensdagmorgen het verkeersdoolhof. 

Veldrit

Na de jubileumdag in Drievliet wordt de strijd om het klassement op vrijdagmiddag vervolgd tijdens de veldrit in Ossendrecht en op zaterdagmiddag is er de behendigheidsrit bij recreatiepark De Stok. Alle resultaten worden in klassementen omgezet. 

Handicappunten

Door het gebruik van handicappunten maakt iedere deelnemer evenveel kans op de eindoverwinning. Tijdens het hinderniscriterium op zondagmiddag op de Oude Markt in Roosendaal strijden de deelnemers op klassementsvolgorde voor de overwinning. Zondagavond worden de winnaars gehuldigd in de regenboogtrui.

Miss

Tessa Reuvers (15) vervult gedurende deze editie de rol van Miss Jeugdronde. Tot het startschot klinkt kan ze het jubileumlied uit haar hoofd leren. Het is speciaal voor de Jeugdronde geschreven door Koert van den Bosch en Jarek Matthijssen. Meer informatie op www.jeugdronde.nl.