Volledig scherm
Het verwoeste kunstgrasveld van DVO'60 © DVO'60

Nasleep brand kunstgrasveld DVO in Roosendaal: ‘Waarschijnlijk brandstichting’

ROOSENDAAL - Secretaris Piet van Osta is een dag na de brand druk bezig met alles te regelen. ,,Ik zit achter de computer een nieuw trainingsschema in elkaar te draaien". De gemeente is eigenaar van het veld en heeft dus de taak om alles af te wikkelen. 

“We zijn erg geschrokken van de brand, die naar alle waarschijnlijkheid door brandstichting is ontstaan. De gemeente Roosendaal gaat als eigenaar van dit kunstgrasveld dan ook, samen met mensen van DVO, aangifte doen bij de politie”, aldus verantwoordelijk sportwethouder René van Ginderen. De politie laat weten dat de aangifte nog niet binnen is. 

Quote

We zijn erg geschrok­ken van de brand

René van Ginderen , Wethouder Sport

Laatste klus

Het kunstgrasveld van voetbalvereniging DVO’60 aan de Sportstraat in Roosendaal werd in de nacht van zaterdag op zondag voor 80 procent door brand verwoest. Voor Van Osta een wrang einde van zijn bestuursperiode. ,,Ik zou vanavond op de Algemene Ledenvergadering (ALV) alles overdragen want ik stop als bestuurslid. Nu krijg ik dit nog even op m’n laatste dag voor m’n voeten geworpen". 

Quote

De leden van DVO’60 zijn ernstige gedupeerd door deze actie van zinloos vandalisme

DVO ‘60

In een persverklaring zei de club eerder al: ‘Het kunstgrasveld is nog maar amper één jaar in gebruik en het is vannacht compleet vernield door waarschijnlijk brandstichting. Het veld is totaal onbespeelbaar geworden. De leden van DVO’60 zijn ernstige gedupeerd door deze actie van zinloos vandalisme'. 

Elkaar helpen

,,We krijgen alle medewerking van de gemeente. Ook onze buren vv Roosendaal willen helpen. RBC is ook getroffen door deze brand. Met RBC hebben wij een contract dat zij van het kunstgrasveld gebruik mogen maken. Maar ja, dat gaat dus nu even niet door", aldus Van Osta die al 47 jaar bij de club uit Hulsdonk betrokken is. ,,Het is even passen en meten”. 

Quote

We krijgen alle medewer­king van de gemeente

Piet van Osta, Secretaris DVO’60

Schade opnemen

Wethouder Van Ginderen: “Ik vind het prachtig om te zien dat vv Roosendaal spontaan hulp heeft aangeboden. Maar het blijft triest dat het nodig is.” 

Verder laat de gemeente weten dat er dinsdag deskundigen komen om de schade op te nemen en om te kijken wat nodig is om die te herstellen. De hoop van de wethouder is dat de onderlaag nog voldoende intact is, zodat alleen de bovenlaag vervangen hoeft te worden.

Stoppen maar niet weg

Piet van Osta stopt als bestuurslid maar zegt DVO niet te verlaten. ,,Volgend jaar bestaat DVO 60 jaar, daar ben ik erg druk mee en ik train de jongens onder de 14 jaar nog. Ik zal heus nog wel achter de schermen betrokken blijven bij deze club". 

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.