Muziekvereniging herhaalt totaaltheater ‘Roosendaal 750 jaar’ niet zomaar

VIDEOROOSENDAAL - Het grote theaterspektakelstuk ‘Kijk ons... Roosendaal’ waaraan de Muziekvereniging Roosendaal in 2018 op de Markt meewerkte zou nu hèt voorbeeld zijn van hoe cultuur mensen kan verbinden. Daarom heeft de Muziekvereniging besloten om die gedenkwaardige uitvoering van twee jaar geleden integraal uit te zenden op ZuidWest TV.

De uitzendingen zijn donderdag 14 en vrijdag 15 mei om 20.00 uur. Wethouder Toine Theunis van Cultuur leidt het programma in. 

Muziekvereniging Roosendaal tijdens het totaaltheater bij gelegenheid van Roosendaal 750 jaar in september 2018.
Volledig scherm
Muziekvereniging Roosendaal tijdens het totaaltheater bij gelegenheid van Roosendaal 750 jaar in september 2018. © Pix4Profs/Chris van Klinken

In 2018 vierde Roosendaal het 750-jarig bestaan. Op tal van manieren is het feest door Roosendaal voor Roosendaal opgezet. een van de hoogtepunten van het totaaltheaterstuk dat op de Markt is uitgevoerd. Producer Merijn Backx zei toen over het stuk: ,,Het moet een bruisende voorstelling worden, het moet geschikt zijn als openluchtvoorstelling, we moeten er alle culturele disciplines bij betrekken en het moet verbindend zijn.”

Aan die vier randvoorwaarden moest voorzitter Frans Witteveen van de Muziekvereniging onlangs denken. ,,In september 2018 hebben wij deze multidisciplinaire totaaltheatervoorstelling op de Markt gemaakt. Een productie voor Roosendalers door Roosendalers. De voorstelling is hét toonbeeld hoe cultuur verbindt en waar we met vereende krachten toe in staat zijn. Een goed medicijn nu in tijden van crisis.”

Quote

Cultuur verbindt en verlicht en biedt de broodnodi­ge afleiding in coronatijd

Frans Witteveen, Voorzitter Muziekvereniging Roosendaal

Om die reden wil Witteveen de videoregistratie van ‘Kijk ons... Roosendaal’ juist nu uitzenden. Hij zegt: ,,Cultuur verbindt en verlicht en biedt de broodnodige afleiding in coronatijd. Zeker voor de ouderen en kwetsbare Roosendalers die geen bezoek kunnen ontvangen. Zo steken wij de Roosendalers een hart onder de riem”.

Scene uit het spektakelstuk op de Markt in september 2018.
Volledig scherm
Scene uit het spektakelstuk op de Markt in september 2018. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Aanbieding

Om de (her)beleving compleet te maken, biedt Muziekvereniging Roosendaal met wijnhuis Winebizz een pakket aan: de dvd van de voorstelling in combinatie met een fles wijn of enkele flesjes origineel Roosendaals Blijf-in-je-Hutbier. Wie wel oren heeft naar deze aanbieding kan meer informatie vinden op de website van de vereniging: www.muziekverenigingroosendaal.nl/hartonderderiem.