Munitie en valse identiteitsbewijzen ontdekt tijdens handhavingsactie op Majoppeveld Roosendaal

VideoROOSENDAAL - Bij een groot opgezette handhavingsactie tegen ondermijnende criminaliteit op bedrijventerrein Majoppeveld in Roosendaal zijn de controlerende instanties op nogal wat misstanden gestuit.

Aan de actie, die woensdag is gehouden, deden mee de gemeente Roosendaal, de douane, de belastingdienst, de Omgevingsdienst Midden en West-Brabant, Enexis, de politie en het drugssquad.

Op verzoek van de gemeente Roosendaal controleerden de opsporingsambtenaren een aantal specifieke bedrijven, waarbij vermoedens van misstanden of onregelmatigheden bestonden.  In een loods is munitie aangetroffen en in een geheime ruimte in dat pand zijn identiteitsbewijzen en rijbewijzen gevonden die ogenschijnlijk van één persoon waren. 

Volledig scherm
© Christian Traets / MaRicMedia

Garagebedrijven

De diensten stuitten ook op een auto die voor de politie interessant was vanwege een lopend rechercheonderzoek, zo meldt de gemeente. Ook zijn spullen gevonden voor de hennepkweek, die in overleg met de officier van justitie zijn vernietigd. Verder trad de Omgevingsdienst op tegen enkele milieuovertredingen en stelde de gemeente vast dat er in strijd met het bestemmingsplan enkele garagebedrijven werden uitgeoefend. Ook zijn niet overal de veiligheidsvoorschriften stipt opgevolgd. Op diverse locaties ontbraken deugdelijke brandblusmiddelen en miste de gemeente valbeveiligingen en trapleuningen. 

Volledig scherm
© Christian Traets / MaRicMedia
Volledig scherm
Beeld van de integrale handhavingsactie tegen ondermijnende criminaliteit op bedrijventerrein Majoppeveld in Roosendaal. Hier wordt een loods aan de Schotsbossenstraat onderzocht. © Christian Traets / MaRicMedia
  1. Voorpret in vrijstaat Tullepetania: 39e Priense Swaree in De Kring
    PREMIUM
    VIDEO

    Voorpret in vrijstaat Tullepeta­nia: 39e Priense Swaree in De Kring

    ROOSENDAAL - Het 39e Priense Swaree, zaterdagmiddag en avond in De Kring, was de vertrouwde mix van muziek, dans en sketches, opgedragen aan de hoogheid Prins Markus. Alleen erbij zijn is al een feestje, met die kleurrijk uitgedoste zaal die zindert van voorpret. Want het Swaree is traditioneel de eerste keer dat de Tullepetaonse hoogwaardigheidsbekleders - de Prins, de Sjampetter en de Nar - in vol ornaat verschijnen en daarmee de start van drie weken leut in Tullepetaonestad. ,,De belangrijkste Tullepetaon zit neffen u: uw carnavalsmaatje”, zegt Prins Markus dan ook bij de finale.