Volledig scherm
De afvalverbrander Suez/Sita. Op terrein linksboven is biomineralenfabriek gepland.

'Motie over mestfabriek bij de Westrand is onvoldoende'

ROOSENDAAL - De aangekondigde motie van VVD en Roosendaalse Lijst om een streep te halen door de geplande biomineralenfabriek nabij de wijk Westrand, is onvoldoende om de fabriek echt tegen te houden. Dat stelt oppositiefractie VLP na eigen juridische toetsing.

Volgens VLP-leider Arwen van Gestel richt de motie van de twee coalitiepartijen zich op de afgifte van een omgevingsvergunning in fase 2 van de procedure. Maar de mestfabriek wordt pas een halt toegeroepen als ook de milieuvergunning van fase 1 komt te vervallen, aldus de VLP die al sinds het begin van de bekendmaking tegen de fabriek strijdt.

Van Gestel doet daarom een beroep op VVD en Roosendaalse Lijst om de motie aan te passen. ,,We moeten de gemeente behoeden voor juridische fouten waardoor de biomineralenfabriek er alsnog kan komen.''

De VLP vindt bovendien dat de motie beter gemotiveerd moet worden. Anders bestaat het risico dat de gemeente Roosendaal in een mogelijke beroepsprocedure bij de rechter het verwijt krijgt van willekeur of onzorgvuldig handelen.