Volledig scherm

Moeder van Roosendaalse politicus Jesse Klaver is overleden

ROOSENDAAL - De moeder van GroenLinks-leider Jesse Klaver is overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de 30-jarige politicus aan BN DeStem. Het ging de laatste weken niet goed met de moeder van Klaver.

Dinsdag vindt de uitvaart plaats. Om die reden worden de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet een dag later hervat, zo heeft informateur Edith Schippers besloten.

De besprekingen tussen de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks worden naar verwachting woensdagmiddag hervat.

Overleg verzet
Klavers’ moeder werd eerder deze maand met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Toen was haar toestand zorgwekkend.

De GroenLinks-voorman uit Roosendaal liet zich twee weken geleden bij de onderhandelingen over een nieuw kabinet vervangen door Bram van Ojik, zijn voorganger als partijleider. 

Steunbetuigingen
De onderhandelaars besloten de dag daarop niet opnieuw met Van Ojik aan tafel te gaan, maar het overleg met een aantal dagen te verzetten. 

GroenLinks bedankte de achterban voor de steun en het medeleven aan Klaver. In een e-mail schreef Kathalijne Buitenweg, de nummer twee van GroenLinks, dat de partij erg was geschrokken van het nieuws.

ZIE OOK: GroenLinks bedankt achterban voor steun zieke moeder Klaver

'We respecteren hun privacy'
,,Het was duidelijk dat hij direct naar haar toe moest. We respecteren vanzelfsprekend hun privacy. Veel dank aan iedereen die de afgelopen dagen heeft meegeleefd."

Ze noemde het 'extra bizar' dat dit net tijdens de formatieonderhandeling gebeurt. ,,Dat is dan wel het laatste waar je rekening mee houdt."

Nieuw kabinet
VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben nu al een week niet onderhandeld over een nieuw kabinet. Na de vakantie komen zij weer samen. De partijen praten sinds eind maart over de vorming van een coalitie onder leiding van informateur Edith Schippers.

,,Er is uiteraard vertrouwen dat het kan, anders zouden we niet doorgaan'', zei Rutte over het voortzetten van de onderhandelingen. ,,Maar of het gaat lukken is echt nog niet te zeggen.”