Volledig scherm
PREMIUM
Eric de Regt post nog regelmatig herinneringen aan zijn vader op Facebook. Het oude telefoontoestel komt uit de verzameling van vader Rini, die vier jaar geleden overleed. © Foto Pix4Profs/Jan Stads

‘Mijn vader en ik voelden elkaar feilloos aan’

in liefdevolle herinneringWOUW - Achterop de brommer, achter die veilige, brede rug. En uren sa-men zitten, in stilte. Eric de Regt voelde een diepe verbondenheid met zijn vader Rini.

Deel uw herinnering

Heeft u dierbare herinneringen aan een overleden partner, familielid, vriend(in) of kennis? Wij luisteren graag naar uw verhaal. U kunt zich opgeven voor de rubriek In Liefdevolle Herinnering door een e-mail met informatie te sturen naar: s.denboer@bndestem.nl

Voor Eric de Regt was vader Rini een baken van rust in de woelige zee van zijn bestaan. Rini overleed vier jaar geleden, op 28 juli 2015 in het huis in Wouw waar hij zijn hele leven woonde. Hij was 80 jaar oud.

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”