Volledig scherm
Ondernemersontbijt © Wim van den Broek

Met ondernemen kun je niet vroeg genoeg beginnen: ontbijt op het Markland College Oudenbosch

OUDENBOSCH - Is ondernemerschap aangeboren of valt het te leren? De vraag wierp zich op tijdens het vierde ondernemersontbijt op het Markland College Oudenbosch. 

Donderdagmorgen stonden een tachtigtal vertegenwoordigers van de drie O's (onderwijs, ondernemers en overheid) aan het ontbijtbuffet van de scholengemeenschap. Directeur ad-interim Peter Schaap benadrukte het belang van goede contacten tussen school en bedrijfsleven. ,,Dankzij ons Technasium gaat dat steeds beter.'' 

Eerste stappen

De school gaat het Technasium wellicht ook aanbieden in de brugklas. Nu krijgen de eerstejaars leerlingen alleen een oriëntatie, maar volgens Schaap is het alleen maar prettig om op jonge leeftijd met ondernemerschap in aanraking te komen. Dat onderschreef ook basisschooldirecteur Ron Kruis van De Klinkert, die de schoolpleinwinkel presenteerde. Waarschijnlijk in het voorjaar komt de winkel tot stand. Kruis sprak van een 'inspirerende leeromgeving, waar kinderen hun eerste stappen zetten als jonge ondernemer'. 

Economiedocent Hans Schouwenaars ondervroeg twee leerlingen over hun plannen voor een verkoopstand tijdens de kerstmarkt van 21 december. Sophie heeft hoge verwachtingen van de tassenverkoop, maar beseft dat er ook risico's aan de handelswaar zitten. Na de presentaties bleven aten de ondernemers nog een broodje, dronken een bak koffie om met frisse ideeën naar de eigen nering terug te keren.

Volledig scherm
© Wim van den Broek
Volledig scherm
© Wim van den Broek
Volledig scherm
© Wim van den Broek
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement