Met ballon krijgt overgrootoma Anne-Laura te zien wat haar achterkleinkindje wordt bij St Elisabeth Roosendaal
Volledig scherm
Met ballon krijgt overgrootoma Anne-Laura te zien wat haar achterkleinkindje wordt bij St Elisabeth Roosendaal © peter van trijen/pix4profs

Met ballon krijgt overgrootoma Anne-Laura te zien wat haar achterkleinkindje wordt bij St Elisabeth Roosendaal

ROOSENDAAL - Vier blauwe ballonnen vlogen zaterdagmiddag door de lucht bij woonzorgcentrum St Elisabeth in Roosendaal, recht voor het raam van mevrouw Lijmbach. Haar kleindochter is in verwachting en wilde het geslacht op een bijzondere manier bekend maken aan haar oma in deze tijd waarin langsgaan niet meer kan. 

,,Je kunt het wel aan de telefoon vertellen, maar dit is veel specialer", legt de 27-jarige, zwangere Anne-Laura Jongenelen uit. ,,Ik ben uitgerekend voor eind augustus. Mijn oma wordt bijna 88 en ze is ontzettend betrokken. Ik wil haar dit moment niet ontnemen. Ze is de enige grootouder die ik nog heb en ze vindt het allemaal zo leuk en mooi." 

Jongen of meisje?

Haar oma woont op de tweede verdieping en werd, door de vooraf ingelichte verpleging, naar haar balkon geleid. Beneden staan Anne-Laura, vader in spé Kevin Zomers en Anne-Laura's moeder Lianne. Uit de auto halen ze een grote doos met een strik eromheen. ,,Ik denk dat het een meisje wordt", roept de 87-jarige naar beneden. 

De blauwe ballonnen die de lucht in schieten bij het openen van de doos bewijzen het tegendeel. Al duurde het even tot dat landde bij de bewoonster van het woonzorgcentrum. ,,Ik dacht dat er letters op moesten staan", legt ze uit. Of ze met een achterkleinzoon ook blij is? ,,Natuurlijk", zegt de toekomstige overgrootoma in tranen. ,,Jullie hebben altijd iets aparts. Wat een aparte familie", voegt ze lachend toe. 

,,Nu staat ze daar in tranen en kun je er niet heen om te knuffelen, dat is zwaar. Ze kan geen feestje houden rondom de zwangerschap van haar kleindochter, dus ze heeft het emotioneel heel moeilijk. Wij allemaal. Ik ben zo blij dat we dit op deze manier hebben kunnen doen", vindt Lianne.