Volledig scherm
Opening van 't Warenhuys in oude V&D pand in Roosendaal

Meningen bezoekers verdeeld bij opening 't Warenhuys in oude V&D-pand Roosendaal (fotoalbum)

ROOSENDAAL - Het publiek kan sinds zaterdagochtend 10.00 uur eindelijk binnen bij 't Warenhuys. In het grauwe, voormalige pand van de V&D in Roosendaal zit nu een kleurrijke en aantrekkelijk ingerichte woonwinkel.

"Wij zijn uniek op twee manieren: wij verkopen spullen die nergens anders te krijgen zijn tegen een betaalbare prijs en hebben geen overlap", vertelt Martijn Banen trots.

De eigenaar van BV WoonWorld XL - samen met zijn compagnon Marian van Lenten - huurt het pand van Syntrus Achmea en heeft er een originele invulling aan gegeven. "De twintig ondernemers die hier nu staan, zijn allemaal een aanvulling. Ook voor de collecties van de ander."

Woonwinkel
Zo staat er nu in het centrum van Roosendaal een woonwinkel met diverse woonspullen. Van een Tibetaanse kast tot een ingelijste tekening van Andy Warhol. Alleen de vloer en het plafond doen nog denken aan de vorige huurder, V&D.

"Het was zo'n lelijk pand toen we hier zes weken geleden in trokken. We hebben onder meer handgeschilderde theaterdoeken opgehangen - gekocht op een veiling van de NOS - en voor kleurige spullen gekozen om het op te leuken."

Vertrouwen
Banen is vol vertrouwen. "Let maar op, het gaat storm lopen hier." In december moet de eerste etage ook gevuld zijn, met onder meer een groep creatieve horeca, een maand later de tweede.

Reacties publiek
Honderden nieuwsgierige Roosendaalers hebben zaterdagochtend al een kijkje genomen. Met een ballon in de hand, liepen zij nieuwsgierig tussen de meubels, schilderijen en accessoires door. De meningen van de bezoekers waren verdeeld. Van 'te duur' naar 'erg leuk en exclusief'.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
roosendaal - 20161104 - nieuwe invulling in v en d pand t warenhuys.martijn banen
De opening van 't Warenhuys in Roosendaal trekt veel bekijks.