Volledig scherm
PREMIUM
Winkelcentrum De Biggelaar in Roosendaal staat leeg. © Freek Verhulst

Meer tijd nodig voor Roosendaals multimediacomplex Bigger door tegenslagen: ‘Koudwatervrees bij investeerders’

ROOSENDAAL - Er is meer tijd nodig om het leegstaande winkelcentrum De Biggelaar in Roosendaal om te toveren tot multimediahal Bigger. 

Dat laat internetondernemer Pierre de Jong namens het projectteam weten. ,,Er is een aantal investeerders weggelopen en we hebben een aantal technische benodigdheden onderschat.’’ Desondanks verwacht De Jong dat Bigger in het eerste kwartaal van volgend jaar alsnog de deuren kan openen.

 1. Geef de wethouder een baan

  Geef de wethouder een baan

  Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.
 2. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
  PREMIUM

  Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

  BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.