Volledig scherm
Met die dienstencheques kan extra huishoudelijke hulp ingekocht worden. © ANP

Meer Roosendalers moeten aanspraak op de dienstencheques kunnen maken

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal wil meer mensen gebruik laten maken van de dienstencheques, waarmee extra huishoudelijke hulp kan worden ingekocht. 

Waren die cheques tot nu toe voorbehouden aan mensen met een WMO-indicatie, vanaf maart wil Roosendaal dat ook mensen die in een kwetsbare situatie dreigen te raken er gebruik van kunnen maken. 

Minder per gezin

Omdat die cheques voortaan over een grotere groep mensen verdeeld worden, schroeft de gemeente wel de maximale hoeveelheid cheques per gezin terug: van 104, naar 52 per jaar. Cheques kosten vijf euro per stuk, iedere cheque is vervolgens goed voor een uur hulp. De gemeente legt de rest bij. 

Op die manier hoopt gemeente ook mensen die tijdelijk uit de running (dreigen te) raken door lichamelijk of geestelijk leed langer zelfstandig thuis te laten wonen. Wethouder Inge Raaijmakers: ,,De dienstencheques kunnen gebruikt worden voor hulp in de huishouding, maar ook voor wat hulp bij de administratie.‘’

ROC

Waren voorheen de zorgaanbieders in Roosendaal verantwoordelijk voor het uitvoeren van die cheques, vanaf volgend jaar sluit daar ook het ROC bij aan. Volgens Raaijmakers snijdt dat mes aan twee kanten: ,,Gebruikers kunnen kiezen uit een uitgebreider dienstaanbod en de ROC-leerlingen doen gelijk werkervaring op.‘’

Meer informatie is te vinden op www.wegwijsroosendaal.nl.