Volledig scherm
De redactie van BN DeStem zit aan de Laan van Brabant 50 in Roosendaal. © Pix4Profs / Jan Stads

Meepraten over de inhoud van de krant: kom naar de open redactievergadering

aanmeldenROOSENDAAL - Altijd al willen meepraten over de inhoud van de krant en nieuwssite? De redactie van BN DeStem in Roosendaal houdt binnenkort open redactievergaderingen. Lezers van de krant en volgers van de website zijn welkom om mee te praten over de inhoud van de krant en site. 

,,We schrijven onze verhalen voor de lezers en volgers, daarom is het eigenlijk logisch om juist aan hèn te vragen wat ze graag willen lezen. Ze mogen natuurlijk zelf met leuke ideeën komen”, zegt hoofdredacteur Hille van der Kaa van BN DeStem.

Ideeën

Veel lezers en organisaties weten de redactie al te vinden met hun tips en persberichten. Daar komt de open redactievergadering bij. Tijdens zo’n vergadering bespreken de verslaggevers de onderwerpen op de agenda en de ideeën die daarna worden uitgewerkt.

De aanwezige lezers praten mee en worden betrokken bij de afwegingen die de redactie dagelijks maakt.  Aan welke onderwerpen besteden we aandacht en als we dit doen, hoeveel ruimte krijgt het artikel in de krant? Laten we er een foto bij maken of niet? En ook: Wat is de beste manier om dit onderwerp op de website van BN DeStem te presenteren? Lezers zijn welkom om zelf onderwerpen in te brengen.

Open

Omdat de vergaderruimte niet groot genoeg is om met grote groepen lezers samen te vergaderen, wordt aan geïnteresseerden gevraagd of zij zich vooraf willen opgeven, liefst met een motivatie. Dat kan door een e-mail te sturen naar redactie.roosendaal@bndestem.nl of door tijdens kantooruren (maandag-vrijdag vanaf 08.30 uur)  te bellen met 088-0135606. 

De open redactievergadering wordt gehouden op maandagochtend 10.00 uur bij de redactieruimte van de redactie West-Brabant aan de Laan van Brabant 50 in Roosendaal. Per vergadering krijgen lezers daar een uitnodiging voor. Bij de vorige oproep was er een fout geslopen in het e-mailadres, dus vragen we mensen die reeds gereageerd hebben, dit nogmaals te doen.