Volledig scherm
Opening Ut Kot Stampersgat © Meekrap

Meekrap Stampersgat opent nieuw bouwkot voor prinsenwagen

STAMPERSGAT - Verhuizen en intussen hard bouwen aan een nieuwe prinsenwagen. Carnavalsvereniging de Meekrap uit Stampersgat heeft een hectisch jaar achter de rug. De club moest op termijn wijken op het bedrijfsterrein van Mostert (voormalig Staalunie-terrein). Aan het eind van de doodlopende Groeneweg vonden de Meekrapstekers een nieuwe stek voor het bouwkot.

Komende zaterdag, 30 december, wordt 'Ut Kot' om 11.11 uur 's ochtends officieel in gebruik genomen. Dat doet prins Peer II in het bijzijn van iedereen uit Stampersgat, die nieuwsgierig is naar het nieuwe onderkomen. De Meekrap koppelt de opening ditmaal aan de jaarlijkse open dag en de 'oudejaarsreceptie'. 

Het is de vierde keer dat de Meekrap over een nieuwe bouwlocatie beschikt. Begonnen werd in de jaren zestig op de driesprong Gastelsedijk-Noordzeedijk bij bouwbedrijf Van Aken. Later verhuisde het kot naar Van der Vorst en Staalunie. Nu is in samenwerking met de gemeente Halderberge grond beschikbaar gesteld op de kop van de Groeneweg.

De Meekrap wacht overigens opnieuw een druk jaar, want in augustus begint het carnaval in Stampersgat aan het 66e seizoen. Het is daarmee op Bergen op Zoom en Oudenbosch na het oudste georganiseerde carnaval in West-Brabant.

De open dag is 30 december van 10.00 tot 23.23 uur.

Volledig scherm
Voorjaar 2017: de mannen van de Meekrap hebben de vloer al liggen en de spanten staan. Voordat de winter aanbreekt moet het bouwkot ‘dicht’ zijn. Vlnr Richard, Marcel, Peter, Job en Dennie. © Marcel Otterspeer
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement