De loods waar de containers zijn aangetroffen. De politie heeft met een explosie de deur opengekregen. Dat is nu dichtgemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De loods waar de containers zijn aangetroffen. De politie heeft met een explosie de deur opengekregen. Dat is nu dichtgemaakt. © Majda Ouhajji

Martelkamer verbaast dorp niet: 'We wisten ook wel dat er iets niet klopte’

WOUWSE PLANTAGE - Plots is het rustige dorp Wouwse Plantage wereldnieuws. De aangetroffen martelkamer en gevangenis zorgen voor een golf van afschuw. Zelfs op CNN en BBC hebben ze aandacht voor het Pindorp. Buurtbewoners reageren geschrokken, maar niet echt verbaasd. ,,We wisten ook wel dat er iets niet klopte.” Het grootste evenement in het dorp is de wielerwedstrijd de Hel van de Pin. Deze naam krijgt na de vondst een lugubere bijsmaak.

  1. Politie deelt details onderwereldgevangenis met martelkamer in Wouwse Plantage, zes mannen opgepakt
    Play

    Politie deelt details onderwe­reld­ge­van­ge­nis met martelka­mer in Wouwse Plantage, zes mannen opgepakt

    De politie bevestigt dat in juni een speciale ‘onderwereldgevangenis’ is aangetroffen in zeven zeecontainers in Wouwse Plantage. Een van die containers deed dienst als een martelkamer. De politie stuitte op deze ‘EBI voor de onderwereld’ doordat het door een politiehack mee kon lezen via de versleutelde chatdienst Encro. Zes mannen zijn door de politie aangehouden. Ze komen uit Den Haag, Rotterdam, Spijkenisse, Utrecht, Nieuwegein en Lexmond. Burgemeester Han van Midden van Roosendaal noemt de martelkamers ‘onvoorstelbaar’ en wil maatregelen nemen om de openbare orde en veiligheid in Wouwse Plantage te herstellen.