Mariadonk krijgt in
maart uitsluitsel

Zegge - De stichting Kinderopvang Mariadonk weet pas in maart waar zij in het nieuwe schooljaar aan toe is. Eigenlijk zou die duidelijkheid er rond de jaarwisseling al moeten zijn, maar dat moment is door een aanstaande directiewisselingen bij de Zegse basisschool en een wisseling bij de Borgesiusstichting uitgesteld.

De stichting doet kinder- en buitenschoolse opvang in een van de lokalen van Mariadonk. Op diezelfde plek is ook de Kobergroep actief met peuterspeelzaalwerk. De vraag is of er in het nieuwe schooljaar voor beide organisaties nog voldoende plek is in dat gebouw.

Dat probleem speelt eigenlijk al vanaf het moment dat de stichting Mariadonk van start ging in de basisschool. Aanvankelijk zou de stichting daar tot rond deze tijd kunnen blijven vanwege een mogelijke uitbreiding van het aantal leerlingen op de basisschool. Maar in oktober kreeg de stichting te horen dat het lopende schooljaar in elk geval kan worden afgemaakt op de huidige locatie.

Op basis van de laatste prognoses, wordt er de komende jaren weer een toename van het aantal leerlingen verwacht en dan komen de Kobergroep of de stichting in de knel. "Door die schommelende bewegingen is het schoolgebouw eigenlijk net iets te klein. Met die situatie hebben wij al vanaf het begin te maken'', zegt voorzitter Kim van Greevenbroek van de stichting Mariadonk die vol spanning uitkijkt naar wat hij in maart te horen krijgt.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’