Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jelle Oomen van Mariadonk in een van de lokalen met nieuwe plafonds en verlichting. Foto Peter van Trijen/Pix4Profs © peter van trijen/pix4profs

Mariadonk in Zegge na opknapbeurt ‘meer dan een school’

ZEGGE - Al dateert het oorspronkelijke gebouw uit 1932, na een zomer hard werken is Mariadonk weer bij de tijd. De Zegse basisschool kan fris aan een nieuw jaar beginnen en de kinderopvang van Kober en van de SKM heeft er een eigen plek gevonden. ,,De puzzel valt in elkaar’’, beaamt schooldirecteur Jelle Oomen. ,,We zijn nu meer dan een school’’, lacht hij.

Plafonds zijn vervangen, vloeren opgeknapt en energiezuinige led-verlichting aangebracht. Ingrijpender is echter de nieuwe indeling. Er werd geschoven met de ruimtes in het pand, dat in 2004 en 2012 al twee vleugels kreeg. In die aanbouw ruilden Kober en de door ouders opgerichte Stichting Kinderopvang Mariadonk van plek.

  1. Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    HOEVEN - ,,Dit heeft onze hectische maatschappij nodig,' zegt Winfried van Roesel tijdens de derde editie van Hap & Tap Samba Cubana. Gistermiddag en -avond was het lekker genieten op het grasterrein voor Centrum Bovendonk. Met Sambamuziek, hapjes, cocktails, optredens en kindervermaak in Zuid-Amerikaanse sferen. Organisator Edwin Gildemeijer straalde van oor tot oor toen na de ochtendregen, de droogte en vooral het lekkere zonnetje verscheen.