Volledig scherm
Overval op woning in Sint Willebrord © MaRic Media / Perry Roovers

Mannen eisen geld bij woningoverval moeder en dochter in Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD – De drie mannen die donderdagavond een woning aan de Monseigneur van Rooijstraat in Sint Willebrord hebben overvallen, zijn er vandoor gegaan met een nog onbekende buit. De slachtoffers zijn een moeder en haar dochter, zo meldt de politie.

Rond 21.50 uur kreeg het Operationeel Centrum een melding binnen. Een hevig geëmotioneerde vrouw vertelde dat zij en haar dochter zojuist waren overvallen in hun woning. Meerdere politie-eenheden werden naar de woning gestuurd.

Kort daarvoor, rond 21.30 uur, waren drie mannen de woning binnengedrongen. Eén van hen had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. Er werd geld geëist en de vrouwen werden in bedwang gehouden. Na een doorzoeking in het huis ging het trio er uiteindelijk met een onbekende buit vandoor.

De bewoners zijn niet gewond geraakt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie is op zoek naar getuigen.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.