Volledig scherm
© stockfoto

'Man uit Oudenbosch dwong vaker jonge meisjes'

BREDA - De 35-jarige R. van der V. uit Oudenbosch moest zich donderdag niet voor het eerst verantwoorden voor een zedendelict. De man werd in 2012 in België al veroordeeld en afgelopen zomer zocht hij weer contact met jonge meisjes, vertelde officier van justitie Marieke Snoeks in de rechtbank Breda.

Nu moet hij zich verantwoorden omdat hij in de eerste helft van 2015 meisjes van tien en zestien jaar oud dwong tot webcamseks. Hij beloofde één van de meisjes een iPhone of een geldbedrag om naaktfoto's van ze te krijgen. Daarnaast moest ze zichzelf bevredigen. Ook dreigde hij naaktfoto's van een ander meisje te publiceren op internet als ze geen nieuwe foto's stuurde. De man deed zich op social media zelf ook voor als een tienermeisje.

Behalve om deze feiten, moet de man zich verantwoorden vanwege het bezit van kinderporno. Hij werd in september vorig jaar opgepakt. De advocaat van de man vroeg de rechtbank donderdag om vrijlating, maar vanwege de hoge kans op herhaling stemde de rechtbank daar niet mee in. Op 31 maart wordt de zaak inhoudelijk behandeld.