Volledig scherm
© Thinkstock

Man uit Oudenbosch (74) verdacht van verkrachten stiefkind en bedreiging: 'Ik snijd je doormidden'

OUDENBOSCH - Een man  uit Oudenbosch wordt beschuldigd van herhaaldelijke verkrachting van één van zijn stiefkinderen, een meisje van tien jaar. De 74-jarige man wordt ook stelselmatige zware mishandeling en bedreiging van zijn stiefkinderen en ex-vrouw ten laste gelegd.

De verdachte is van Turkse origine, maar woont al 56 jaar in ons land. Volgens bestuurder Selin Sahin van de moskee in Oudenbosch heeft hij nooit iets van doen gehad met die moskee ('wij kennen hem simpelweg niet') of de islamitische gemeenschap in die plaats.

Wel was hij naar verluidt lange tijd in de regio Rotterdam actief als 'hafiz', de titel voor een geestelijk begeleider, letterlijk iemand die de gehele Koran uit zijn hoofd kent. 

Zwaard

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man zijn minderjarige stiefdochter op verschillende momenten en op diverse locaties misbruikt. Volgens de aanklacht heeft hij het kind geslagen en gestompt en met een vleesmes en een zwaard bedreigd. Het meisje zou ook zwaar lichamelijk letsel zijn toegebracht, waaronder een dubbele liesbreuk en een gescheurde lip. 

Zijn inmiddels ex-echtgenote zou hij meermaals hebben gestompt en geslagen. En gedreigd hebben haar of haar kinderen dood te steken als zij niet met hem naar bed ging. Tegen het meisje of haar broertje zou hij onder meer gezegd hebben: ,,Als jullie niet meer komen, maak ik jullie/jullie moeder dood.'' En ook: ,,Ik snijd je doormidden.'' Overigens zou de verdachte een hele reeks kinderen hebben van verschillende vrouwen. 

De feiten hebben zich volgens het OM afgespeeld in de periode van 2010 tot eind 2016. 

Verklaringen

De verdachte ontkent alles ten stelligste. Zijn advocaat Ziya Yeral voert aan dat de slachtoffers pas in 2016 aangifte hebben gedaan, nadat de man de relatie met hen had verbroken. Hij sluit niet uit dat de aangevers uit wraak hebben gehandeld. Volgens hem liggen er alleen de verklaringen van de vermeende slachtoffers en hun directe familieleden. 

De rechtbank wacht nog op verschillende rapportages van (gedrags-)deskundigen en een reclasseringsadvies. De zaak wordt op 4 december voortgezet.

  1. Stikstofpaniek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.
    PREMIUM

    Stikstofpa­niek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.

    BREDA - West-Brabantse veehouders maken zich, net als het merendeel van hun Nederlandse collega’s, zorgen over de strenge stikstofregels die worden ingevoerd. Een aantal van hen kijkt met een schuin oog over de landsgrenzen: ‘Daar vliegen de stallen uit de grond. Wanneer zijn de Belgen aan de beurt?’ Alsof het in Vlaanderen voor de veeboeren zo’n feest is. ,,Jullie worden tenminste nog uitgekocht, wij worden gewoon weggepest.’’