Volledig scherm
Foto Kevin Vervoort

Man overleden na aanval met bijl op station Roosendaal

Zondag 9 september 2007, ROOSENDAAL - De 22-jarige Thijs Geers uit Bergen op Zoom is zaterdagavond met een handbijl aangevallen op station Roosendaal en later op de avond overleden.

De politie heeft op het station een 41-jarige verdachte aangehouden. Het slachtoffer was onder andere actief bij de tennisverenigingen Smash in Bergen op Zoom en Vierhoeven in Roosendaal en de voetbalclub MOC'17 in Bergen op Zoom.

De Bergenaar was aangevallen in een wachtruimte op perron 3 / 4 van het station in Roosendaal. Een man liep die ruimte binnen en sloeg met een handbijl in op het slachtoffer.

De politie kreeg rond 19.30 uur een melding van het incident. Er kwam direct een ambulance van de GGD ter plaatse. Die kreeg assistentie van de brandweer en personeel van de traumaheli. Om de hulpverleners alle ruimte te geven werd een deel van het station circa 45 minuten afgesloten. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd werd hij omstreeks 20.35 uur met een speciale brancard over de spoorrails naar perron 1 /2 gedragen en vervolgens naar de traumaheli gebracht die aan de voorzijde van het station was geland. Het slachtoffer werd hierna in de heli naar het St.Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gevlogen.

Om 21.30 uur werd bekend dat Thijs Geers aan de gevolgen van zijn verwondingen was overleden.

Willekeurig

De 41-jarige verdachte heeft zijn slachtoffer mogelijk willekeurig uitgekozen. De politie heeft vooralsnog geen relatie kunnen vinden tussen de twee, maakte zij zondag bekend. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Volledig scherm
Foto Kevin Vervoort
Volledig scherm
MOC'17. Foto Robert van den Berge
Volledig scherm
Onderzoek in de wachtruimte op perron 3/4 na de aanval op Thijs Geers. Foto Robbert Peeters
  1. Roosendaalse woonwagenbewoners voeren actie voor stadskantoor: ‘We worden aan het lijntje gehouden’
    PREMIUM

    Roosendaal­se woonwagen­be­wo­ners voeren actie voor stadskan­toor: ‘We worden aan het lijntje gehouden’

    ROOSENDAAL - ‘Maar ik wil dan wel een huisje op wielen, zo’n huisje waar ik geboren ben.’ Pal voor de ingang van het Roosendaalse stadskantoor schalt de hit ‘Huisje op wielen’ van Frank van Etten uit een speaker. En daar is het de kleine twintig demonstranten die zich op een druilerige maandagmorgen bij de ingang van het Roosendaalse stadskantoor hebben verzameld nou juist om te doen.