Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Man ontkent orale seks met stiefdochter in Roosendaal

ROOSENDAAL/BREDA - "Ik vraag me af of de verdachte ook een relatie met de vrouw was aangegaan als ze zoons in plaats van drie dochters had", zei officier van justitie De Graaf gisteren. De 62-jarige H.N. wordt er door zijn stiefdochters van beschuldigd dat hij hen misbruikte in hun jonge tienerjaren.

Dat gebeurde in hun Roosendaalse woning tussen 2003 en 2010. Orale seks ontkende hij, hij verklaarde dat hij alleen tongzoende en de borsten van het toen 12-jarige meisje streelde. Alle ontuchtige handelingen met de twee jongsten ontkent hij.

De sfeer in huis was open en vrij. Ook de omgang met de kinderen was warm en liefdevol, alleen escaleerde die na een halfjaar. Geweld kwam niet voor. In 2012 hoorden de zussen van elkaar wat er was gebeurd, twee jaar later deden ze aangifte. "Ik kwam in een vreselijke spagaat", legde H.N. uit. "Ik vond het niet oké, maar wist niet hoe ik het moest beëindigen."

De Graaf eiste twee jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Hij zag ook bewijs in handtastelijkheden bij van N.'s eigen dochter, die geen aangifte wilde doen.

Uitspraak 10 november.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.