Man gewond bij schietpartij aan de Diamantdijk Roosendaal, politie houdt verdachte aan

Update / VideoROOSENDAAL - Op de Diamantdijk in Roosendaal is dinsdagmiddag  rond half vijf een schietpartij geweest. Bij de schietpartij is een 22-jarige man uit Roosendaal gewond geraakt. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een 29-jarige plaatsgenoot is aangehouden als verdachte. 

Het slachtoffer van de schietpartij zette zijn huurbusje stil bij het politiebureau aan de Nieuwstraat.
Volledig scherm
Het slachtoffer van de schietpartij zette zijn huurbusje stil bij het politiebureau aan de Nieuwstraat. © Christian Traets / MaRicMedia

Rond vier uur kreeg de politie verschillende meldingen dat er aan de Diamantdijk vier gewapende mannen met bivakmutsen liepen. Verschillende politieauto's reden daarop met spoed naar de Diamantdijk. 

Op hetzelfde moment reed ook een politieauto weg bij het bureau aan de Nieuwstraat. Agenten zagen dat op straat twee automobilisten met elkaar op de vuist gingen. In hun voertuigen zaten verder geen andere inzittenden. 

Vechtersbazen

Agenten sprongen tussen beide vechtersbazen in. De 22-jarige man bleek gewond en was naar eigen zeggen beschoten.  Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, en mocht nog dezelfde avond naar huis. De andere man, de 29-jarige plaatsgenoot, is aangehouden. Hij zit nog vast voor verder onderzoek. De politie vermoedt dat er een verband is met de meldingen aan de Diamantdijk. 

Zowel op de Diamantdijk als in de Nieuwstraat is een gedeelte van de  weg afgezet met linten. De politie doet op beide plekken technisch onderzoek en roept getuigen op  zich te melden.  

Een omstander  vertelde zeker vier knallen te hebben gehoord.  Andere omstanders hadden weinig meegekregen van het voorval. 

Sporenonderzoek

Rond 20:00 uur was het sporenonderzoek door de recherche afgerond. Het slachtoffer bleek door een kogel te zijn getroffen. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.
Tekst gaat verder onder de foto

Gewonde bij schietpartij aan de Diamantdijk in Roosendaal
Volledig scherm
Gewonde bij schietpartij aan de Diamantdijk in Roosendaal © Christian Traets

Ripdeal

Getuigen houden er gelet op het gebruikte vuurwapengeweld en de achtervolging rekening mee dat sprake van een mislukte ripdeal, dat is een diefstal van geld of drugs tussen boeven onderling. In dit scenario zou de bestuurder van het busje op of bij de Diamantdijk zijn beschoten en vluchtte hij naar het politiebureau om zich in veiligheid te brengen. Blijkens politiegegevens gebruiken criminelen vaak gehuurde busjes om bijvoorbeeld hennep of grondstoffen te vervoeren.

Of sprake is van zo'n crimineel misdrijf of bijvoorbeeld geweld in de relationele sfeer wilde de politie gisteravond niet zeggen. ,,We kunnen nog niets over de achtergronden vertellen. We moeten eerst alle betrokkenen en getuigen horen en meer onderzoek doen om precies te weten wat is gebeurd'', zegt woordvoerder Alwin Don.

De politie gaat er volgens hem wel van uit dat het incident aan de Diamantdijk te maken heeft met de vechtpartij voor het politiebureau in de binnenstad. Gezien de meldingen van 'meerdere gemaskerde mannen' sluit de politie meer aanhoudingen niet uit.

Volledig scherm
© Christian Traets/MaRicMedia
Volledig scherm
© Christian Traets/MaRicMedia
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement