Volledig scherm
PREMIUM
Op de maan! Stef Verschuren laat de foto zien die Galina van hem gemaakt heeft. © Marjo Peppelaar

MAANifestatie bij Sterrenwacht Oudenbosch druk bezocht

OUDENBOSCH - Dat Neil Armstrong op 20 juli 1969 die 'kleine stap voor een mens, een grote stap voorwaarts voor de mensheid' zette, daar kon je dit weekend niet omheen. Kranten en televisie besteedden volop aandacht aan het bijzonder jubileum. En ook de drukbezochte MAANifestatie dit weekend bij Sterrenwacht Tivoli staat natuurlijk helemaal in het teken van die bijzondere gebeurtenis, precies vijftig jaar geleden.

En dat is niet zomaar, want het is toch wel heel bijzonder hoe de Oudenbossche sterrenwacht destijds betrokken was bij het waarnemingsprogramma van de NASA en directe toegang had tot de frequenties van de Apollo 10 en 11. Basisschool De Bukehof werd toen, het was toch zomervakantie, omgetoverd tot een waar vluchtcentrum, met een grote ontvangstmast op het schoolplein. In de bibliotheek van Tivoli wordt daarover een film vertoond. 

  1. Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’
    PREMIUM

    Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’

    ROOSENDAAL - Ze zijn wat zwaarder, wat grijzer en die wilde haren zijn ze vaak letterlijk kwijt. Maar de herkenning is er, zaterdagmiddag bij de reünie van Elke’s Pub en Den Duysent Vresen. Bij de Moriaan komen oud-bezoekers, medewerkers en muzikanten samen om herinneringen op te halen aan de roemruchte cafés waar ze in de jaren zeventig kind aan huis waren. ,,Once upon a time in Roosendaal’', verzucht Kees Luijkx, de uitbater van destijds.