Volledig scherm
PREMIUM
Op de maan! Stef Verschuren laat de foto zien die Galina van hem gemaakt heeft. © Marjo Peppelaar

MAANifestatie bij Sterrenwacht Oudenbosch druk bezocht

OUDENBOSCH - Dat Neil Armstrong op 20 juli 1969 die 'kleine stap voor een mens, een grote stap voorwaarts voor de mensheid' zette, daar kon je dit weekend niet omheen. Kranten en televisie besteedden volop aandacht aan het bijzonder jubileum. En ook de drukbezochte MAANifestatie dit weekend bij Sterrenwacht Tivoli staat natuurlijk helemaal in het teken van die bijzondere gebeurtenis, precies vijftig jaar geleden.

En dat is niet zomaar, want het is toch wel heel bijzonder hoe de Oudenbossche sterrenwacht destijds betrokken was bij het waarnemingsprogramma van de NASA en directe toegang had tot de frequenties van de Apollo 10 en 11. Basisschool De Bukehof werd toen, het was toch zomervakantie, omgetoverd tot een waar vluchtcentrum, met een grote ontvangstmast op het schoolplein. In de bibliotheek van Tivoli wordt daarover een film vertoond. 

 1. Geef de wethouder een baan

  Geef de wethouder een baan

  Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.
 2. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
  PREMIUM

  Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

  BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.