Vorig jaar begon gastvrouw Lucia Kamp in verpleeghuis Kroonestede om mensen meer tijd en aandacht te geven. En zo nog 60 nieuwe medewerkers bij stichting Groenhuysen. Maar het werk blijkt lastiger dan gedacht, Lucia moet jaar op cursus om verantwoord met mensen op woongroep om te kunnen gaan. Dat vindt de directie en dat vindt Lucia (begonnen als huishoudelijke hulp) ook.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar begon gastvrouw Lucia Kamp in verpleeghuis Kroonestede om mensen meer tijd en aandacht te geven. En zo nog 60 nieuwe medewerkers bij stichting Groenhuysen. Maar het werk blijkt lastiger dan gedacht, Lucia moet jaar op cursus om verantwoord met mensen op woongroep om te kunnen gaan. Dat vindt de directie en dat vindt Lucia (begonnen als huishoudelijke hulp) ook. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Lucia uit Klundert is speciaal aangenomen om meer tijd en aandacht aan verpleeghuisbewoners te geven

HOEVEN - In verpleeghuis Kroonestede noemen ze haar liefkozend ‘ons pareltje’. Lucia Kamp is 48 en pas een jaar werkzaam in de zorg. Ze maakt soep, stofzuigt en doet de bedden. Maar bovenal leeft Lucia mee met de oude bewoners. ,,Ik geniet hier elke dag, al is het soms zwaar.”

Quote

Lucia Kamp is één van de zestig mensen die werden aangenomen om meer tijd en aandacht aan de bewoners te kunnen besteden

Het is redelijk rustig in de huiskamer van de gesloten afdeling Maximáhof. Een van de ouderen knuffelt een pluchen kat, een ander peuzelt nog een boterhammetje, terwijl een derde heen en weer drentelt. Aan de grote tafel volgt een groepje ouderen van het centrum voor Wonen & Zorg Kroonestede met vrolijke ogen de entree van Lucia.

Lucia Kamp uit Klundert, 48 jaar, medewerker Zorg & Welzijn, niveau 1. Een van de zestig mensen die vorig jaar bij het West-Brabantse Groenhuysen werden aangenomen om meer tijd en aandacht aan de bewoners te kunnen besteden. De regering maakte daartoe vele miljoenen vrij op de begroting. Daartoe vooral aangespoord door schrijver Hugo Borst die wekelijks meldde hoe belabberd het zijn moeder Joke in haar verpleeghuis verging.