Vorig jaar begon gastvrouw Lucia Kamp in verpleeghuis Kroonestede om mensen meer tijd en aandacht te geven. En zo nog 60 nieuwe medewerkers bij stichting Groenhuysen. Maar het werk blijkt lastiger dan gedacht, Lucia moet jaar op cursus om verantwoord met mensen op woongroep om te kunnen gaan. Dat vindt de directie en dat vindt Lucia (begonnen als huishoudelijke hulp) ook.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar begon gastvrouw Lucia Kamp in verpleeghuis Kroonestede om mensen meer tijd en aandacht te geven. En zo nog 60 nieuwe medewerkers bij stichting Groenhuysen. Maar het werk blijkt lastiger dan gedacht, Lucia moet jaar op cursus om verantwoord met mensen op woongroep om te kunnen gaan. Dat vindt de directie en dat vindt Lucia (begonnen als huishoudelijke hulp) ook. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Lucia uit Klundert is speciaal aangenomen om meer tijd en aandacht aan verpleeghuisbewoners te geven

HOEVEN - In verpleeghuis Kroonestede noemen ze haar liefkozend ‘ons pareltje’. Lucia Kamp is 48 en pas een jaar werkzaam in de zorg. Ze maakt soep, stofzuigt en doet de bedden. Maar bovenal leeft Lucia mee met de oude bewoners. ,,Ik geniet hier elke dag, al is het soms zwaar.”