Len Copal, de directeur van Lettercircus Yo Yo met hoed, presenteerde de Roosendaalse voorleeswedstrijd in Parrotia
Volledig scherm
Len Copal, de directeur van Lettercircus Yo Yo met hoed, presenteerde de Roosendaalse voorleeswedstrijd in Parrotia © BN DeStem

Lotte IJzenbrandt van basisschool Ziezo is voorleeskampioen 2019 van Roosendaal

ROOSENDAAL - De Roosendaalse kwartfinale van de voorleeswedstrijd voor basisscholen is gewonnen door Lotte IJzenbrandt (12) uit groep 8 van basisschool ZieZo. 

,,Súperleuk!’ vindt Lotte het dat ze gewonnen heeft. ,,Ik heb heel veel geoefend voor mijn klasgenootjes’, vertelt ze.

Lotte las een fragment uit Indringers op Drakeneiland van Lydia Rood. ,,Dat boek had ik thuis nog ergens liggen in een hoekje. Ik had het ooit al eens gelezen. Voor de Voorleeswedstrijd wist ik zo snel geen ander boek. Toen ik het opnieuw las, leek het me meteen supergeschikt.’

Zestien basisscholen hebben een deelnemer bij de Roosendaalse Voorleeswedstrijd. De drie jongens zijn wel in de minderheid ten opzichte van de 13 meiden. Feddi Elbouazizi (11) van De Saffier en Sjoerd van Wesel (11) van De Kroevendonk zitten in het publiek toevallig vlak bij elkaar en moedigen elkaar aan. ,,Ik weet zeker dat er een jongen gaat winnen. We zullen die meiden is laten zien hoe het moet.”

Toch wint Lotte de kwartfinale in Roosendaal volgens de jury. Ze gaat naar de halve finale voor heel Brabant. De grote landelijke finale is op 22 mei met alle provinciewinnaars.

In de jury zaten Cindy Luijkx van Bibliotheek VANnU, Patrice van Veen van Verboden Rijk en Evi Adriaansen, Roosendaalse winnaar van 2018. De presentatie van de hele middag voorlezen was in handen van Len Copal, de directeur van Lettercircus Yo Yo.

De lokale finale van de voorleeskampioen voor het voortgezet onderwijs is vrijdagavond om 19.30 uur in de Bibliotheek VANnU op het Parrotia Podium in Roosendaal . De beste voorlezers van het Norbertus Gertrudis Mavo, Norbertus Gertrudis Lyceum, Jan Tinbergen College, Mencia Sandrode, Markland College Zevenbergen en Markland College Oudenbosch doen mee in die finale.

Feddi Elbouazizi (11) van De Saffier met  Len Copal, de directeur van Lettercircus Yo Yo.
Volledig scherm
Feddi Elbouazizi (11) van De Saffier met Len Copal, de directeur van Lettercircus Yo Yo. © BN DeStem
  1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
    PREMIUM

    Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

    OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.