De inmiddels leegstaande Pauluskerk van Oudenbosch
Volledig scherm
De inmiddels leegstaande Pauluskerk van Oudenbosch © Archief BNDeStem

Logt krijgt alsnog antwoord op vragen Pagnevaart

OUDENBOSCH - Met excuses van het college voor te late beantwoording, kreeg raadslid Gert Logt woensdag alsnog een reactie op zijn vragen over supermarkt Lidl in de wijk Pagnevaart. Zijn eenmansfractie Voor De Gemeenschap (VDG) had de vragen op 17 maart uitgezet, maar in plaats van de voorgeschreven dertig dagen moest Logt bijna een half jaar op antwoord wachten.

Logt stelde vragen over de uitbreidingsplannen van Lidl aan de Professor Mulderslaan en hoe de wijkbewoners daar tegenaan keken. Het gemeentebestuur legt in een brief aan de VDG uit dat wijkbewoners in navolging van de pilot Hart voor de Zaak druk doende zijn een Samenstichting voor Pagnevaart in het leven te roepen. ,,Het rapport uit de provinciale polot wordt gezien als een wensenlijst van de buurtbewoners‘’, schrijven burgemeester en wethouders. ,,Met de Samenstichting kan op structurele basis overleg plaats vinden met de buurtbewoners. Voor destijds in het leven geroepen werkgroepen bestond onder buurtbewoners te weinig animo.‘’

Magazijnen

Het college meldt dat woningcorporatie Woonkwartier en Lidl met elkaar in gesprek zijn over de herstructurering van huurwoningen nabij de supermarkt.  De gemeente neemt deel aan dit overleg. Lidl en mogelijk ook de naast gelegen supermarkt Dirk van den Broek willen hun magazijnen aan de achterzijde uitbreiden. ,,Eerst gaat Lidl voor eigen rekening verbouwen, in de tweede fase komen de huizen van Woonkwartier aan bod.‘’ Wanneer dat laatste gebeurt, weet het college niet. Logt vernam dat de leegstaande Pauluskerk, waar Lidl aanvankelijk haar oog op liet vallen, tegen een hoge prijs te koop staat. Het college verwijst daarvoor naar de eigenaren, bisdom en kerkbestuur. Logt vindt dat de kerk een sociaal-maatschappelijke functie moet krijgen en dus niet tegen de hoogste prijs van de hand gedaan.

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.