Karel Bartelen (links) bekijkt glas-in-lood ramen in een van de bijna 180 Hurks-panden in Roosendaal. Zaterdagavond werd hij Koninklijk onderscheiden.
Volledig scherm
Karel Bartelen (links) bekijkt glas-in-lood ramen in een van de bijna 180 Hurks-panden in Roosendaal. Zaterdagavond werd hij Koninklijk onderscheiden. © PETER VAN TRIJEN

Lintje voor Karel Bartelen van Gastels Fanfare

OUD GASTEL - Voorafgaand aan Ready to Rock van Gastels Fanfare werd voorzitter Karel Bartelen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 64-jarige Gastelaar kreeg het lintje uit handen van loco-burgemeester en bijna-buurman Jan Paantjens. Hij was net begonnen aan de introductie van het muziekprogramma toen wethouder Paantjens hem de microfoon uit handen nam.

Bartelen was van 1975 tot 1987 bestuurslid van de KPJ Oud Gastel. In 1985 sloot hij zich aan bij de Gastelse afdeling van de PvdA. Tien jaar was hij bestuurslid, waarin de fusie met de andere afdelingen tot stand kwam en uiteindelijk Progressief Halderberge is ontstaan. Bij de carnavalsstichting De Vastelaovedzotte was Bartelen elf jaar voorzitter. Bij zijn komst in 1995 was het volksfeest in Oud Gastel haast  ter ziele, elf jaar later stond carnaval weer als een huis. In 2007 werd hij aangesteld tot voorzitter van de Gastels Fanfare, waar hij het jeugdbeleid uitstippelt en Amusant Gastels organiseert.

Tenslotte is Bartelen namens Bouwmensen Zuid-West lid van de klankbordgroep MBO-onderwijs en sinds drie jaar maakt hij deel uit van het Hurksgenootschap. Met publicaties, expositie, wandel- en fietsroutes wordt de veertig jaar geleden overleden architect Jac Hurks het komende half jaar geëerd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement