Volledig scherm
Archieffoto van De Lindenlommer in Hoeven. © Peter van Trijen

Lindenlommer Hoeven wordt centrum dagbesteding van DOA

HOEVEN - De vroegere basisschool De Lindenlommer in Hoeven krijgt een nieuwe bestemming: dagbesteding voor mensen met een beperking.

Stichting DOA, die nu nog aan de Bovenstraat onderdak vindt, verhuist half augustus naar De Lindenlommer. De stichting was al langer op zoek naar meer vierkante meters voor de dagbestedingsactiviteiten. 

Het gaat onder meer om sport, kunstzinnige ontwikkeling, Engelse les, handwerken, koken, maar sommige jongeren werken ook buitenshuis, bijvoorbeeld bij Albert Heijn. 

Volledig scherm
Oud-burgemeester Giel Janssen op bezoek in 2012 bij Stichting De Oude Apotheek. © Koen Mol

DOA (De Oude Apotheek) wil de kleinschaligheid van de dagbesteding nadrukkelijk behouden, ook al kunnen ze hele school gaan gebruiken, zegt DOA-directeur Willy de Gooijer. 

Quote

We zijn ontzettend blij met de extra ruimte en willen ook andere kleine projecten ontvangen

Willy de Gooijer, Directeur Stichting DOA

,,We zijn hartstikke blij met de nieuwe huisvesting. We kunnen alle lokalen, de gymzaal en de speelplaats gebruiken. En dat betekent dat we ook andere kleinschalige projecten kunnen ontvangen. Denk aan ouderen bijvoorbeeld die willen komen gymmen.”

Het gaat om tijdelijke huisvesting

Het Het gaat om een tijdelijke huisvesting, maar De Gooijer gaat er vanuit dat het  zeker enkele jaren duurt, voordat er een definitieve invulling komt voor het schoolterrein. ,,Uiteindelijk wil de gemeente Halderberge toe naar een centraal punt in de dorpskern van Hoeven waar alle maatschappelijke doelgroepen terecht kunnen. Tot die tijd kunnen wij de school huren van de gemeente.”

Volledig scherm
Archieffoto van de DOA woon- en cadeauwinkel. © Edmund Messerschmidt

In De Lindenlommer komt ook een koffiebar die de jongeren met een beperking zelf gaan runnen. ,,Ze verwelkomen iedereen graag met zelfgemaakte cappuccino en een stuk taart. Zo’n voorziening is er in Hoeven nog niet, maar de sfeer van De Lindenlommer leent zich er uitstekend voor.”

Voor sommige deelnemers komt een wens uit

Voor een aantal deelnemers van DOA komt op deze manier een wens uit om te werken in de keuken en bedieningen. 

De gymzaal van de  school is prima geschikt voor sporters in een rolstoel, maar ook andere groepen kunnen er terecht. Verder komt er ook een groen plein met onder meer kruidentuintjes en zitjes.  

Wie wil helpen met opknappen en inrichten?

DOA krijgt 1 augustus de sleutel van de school en gaat dan meteen aan de slag met opknappen en inrichten.  Wie wil helpen, kan zich melden via stichtingdoa@outlook.com of 0165-502866. 

Volledig scherm
Ooit kwam cabaretier Huub Hangop op de Lindenlommer voor een sterren-project. Binnenkort is de school het domein van mensen met een beperking en iedereen die er sociale activiteiten wil ontwikkelen. © Robert Van Den Berge