Volledig scherm
ANP

Lidl zorgt voor werk voor 1.200 man in distributiecentrum Roosendaal

roosendaal lidl borchwerfROOSENDAAL - Lidl opent volgend jaar in Roosendaal een distributiecentrum van zes hectare. In het gebouw komt werkgelegenheid voor 1.200 mensen, zoveel mogelijk uit West-Brabant.

,,De locatie is uitgekozen voor toekomstige logistieke dienstverlening van e-commerce activiteiten in Europa'', laat woordvoerder Christine Braun van Lidl weten. De Duitse supermarktketen wil een serieuze speler op de markt internetverkoop van non-food producten worden.

Dat deze regio een arbeidspotentieel van 6.500 personen heeft, is een van de redenen om zich in Roosendaal te vestigen, naast de centrale ligging. Het werk wordt vooral verricht in het magazijn. Daarnaast komen er banen in de ict, marketing en klantenservice.

Het aantal werknemers zal afhankelijk van het succes van de internetverkoop worden opgeschroefd. Het distributiecentrum wordt gebouwd door projectontwikkelaar Delin. Volgens development director Bart de Sitter van Delin wordt met de bouw rekening gehouden met een maximale bezetting van 1.200.

,,Een klein fortuin wordt geïnvesteerd in een aangename werkplek, met veel ramen, een naar verhouding enorme kantine, terrassen, ontspanningsruimten, grote lokalen met kluisjes en kantoren dichtbij de werkplek zodat er voldoende communicatie is'', zegt De Sitter die verwacht eind maart of begin april met de bouw te kunnen beginnen.

Het wachten is op een laatste vergunning van de gemeente Roosendaal.