Volledig scherm
Lidl. © Getty Images

Lidl Oudenbosch wordt eens zo groot; discounter plaatst noodwinkel op de Brink

OUDENBOSCH - Lidl Oudenbosch wordt groter. De supermarkt aan de Professor Mulderslaan betrekt twee leegstaande winkelpanden naast de winkel erbij. Lidl mag van de gemeente maximaal een jaar gebruik maken van een noodwinkel op de Brink naast de kerk.

De uitbreidingsplannen van Lidl zijn niet nieuw. Eerder probeerde de discounter de vrij gekomen Pauluskerk over te nemen. Dat stuitte op verzet uit de buurt en de samenstichting in oprichting, Pagnifique. Nu heeft het bedrijf de mogelijkheid de winkelmuur open te breken en bijna twee keer zo groot te worden. Ook de bovengelegen appartementen zijn aangekocht door Lidl. Die worden gesloopt voor het nieuwe winkelcomplex.

Gedurende de verbouwing blijft Lidl haar produkten aan de man brengen met een noodwinkel. Het college gaat akkoord met het plaatsen van een tentwinkel voor maximaal een jaar. Als tegenprestatie zal Lidl het plein aan de Professor Mulderslaan laten herinrichten als openbaar parkeerterrein. Daarmee neemt de parkeerdruk in de straat af. Bovendien wordt van de supermarkt een financiële compensatie gevraagd als bijdrage voor ‘de leefbaarheid in de wijk Pagnevaart'.