LET OP, PAS na 21.00 uur online
'Ga samen met Bergen'

Florence Imandt

Roosendaal - Waar op bestuurlijk niveau de liefde tussen Roosendaal en Bergen op Zoom behoorlijk bekoeld is, pleitten werkgevers gisteren toch weer voor het aanhalen van de banden. 

Carel Jan Reuver, voorzitter van de Roosendaalse afdeling van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in De Kring: "Er wordt op gemeentelijk niveau in West-Brabant best samengewerkt, maar dat kan écht nog meer  en beter. Deze week daagde mijn collega Jeroen van Glabbeek de gemeente Breda uit om samen te gaan met de omliggende gemeenten, tijdens de treinprotestactie. In het verlengde hiervan daag ik de gemeente Roosendaal uit om verregaand te gaan samenwerken met Bergen op Zoom en wellicht te fuseren."

Reuver complimenteerde de gemeente Roosendaal met het binnenhalen van nieuwe bedrijven zoals Primark en Logistics Capital Partners. "Maar wil je economisch echt stappen maken als regio, moet je over oude drempels heenstappen.  De 18 gemeenten in West-Brabant zijn nu allemaal voor zichzelf bezig om industrie en logistiek aan te trekken. Wij zouden graag zien dat de twee grote steden in deze regio het voortouw nemen echt heel intensief te gaan samenwerken om bedrijven binnen te halen."

Hoe Roosendaal en Bergen die samenwerking vormgeven, moeten ze zelf weten, zegt Reuver. "Wij als werkgevers missen een leading gemeente zoals Eindhoven dat in Zuid-Oost Brabant is en Tilburg in midden-Brabant. Het bedrijfsleven na de crisis heel erg klaar voor de toekomst, bestuurlijk is de regio dat niet."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement