Leerlingen Munnikenheide maken zelf foodtrucks: ‘Ontwerpen, bouwen én voor lekkere hapjes zorgen’
RUCPHEN - Zonder festivals blijven ook de meeste foodtrucks op stal. De rijdende catering voor feesten en evenementen wacht op betere tijden. Op het Munnikenheidecollege in Rucphen was de foodtruck juist een inspiratiebron voor een eerste grotere activiteit.
Wim van den BroekBron:BN DeStem
Derdejaars leerlingen vonden dat er na zo'n lange tijd van thuisonderwijs wel iets gezamenlijks mocht gebeuren. ,,En daar stonden wij half juni, toen het met het virus de goede kant uit leek te gaan, wel achter‘’, zegt Paul Boelands docent Dienstverlening & Producten en Bouwen.
Opzet van het foodtruckfestival op school was om leerlingen van de verschillende profielen Zorg & Welzijn, Dienstverlening & Producten en Wonen & Interieur samen te laten optrekken bij het ontwerpen en uitvoeren van een foodtruck. Boelands: ,,In groepjes van zes kregen ze twaalf uur de tijd om uit het niets een foodtruck in miniatuur te ontwerpen, te bouwen en ook nog eens voor de lekker hapjes te zorgen.‘’
Ijswagen
Met koeltassen liepen we af en aan naar de vriezer, want ons ijs met slagroom en dipchocola was best populair
Jennifer Schijvenaars, Leerling Munnikenheidecollege
Want dat was de apotheose van het project. Met vijftig euro op zak ging elke groep bouwmaterialen maar ook ingrediënten voor de gerechten inslaan. ,,We moesten wel een beslagen ten ijs komen voordat we gingen shoppen‘’, zegt de 15-jarige Jennifer Schijvenaars, leerling RK3A. Met haar groepje maakte ze de ijswagen Lovley Piccelo.
Vanuit het tweedimensionale busje verkochten ze op het festival ijsjes en vers fruit. ,,De kunst was om het bevroren te houden. Met koeltassen liepen we af en aan naar de vriezer, want ons ijs met slagroom en dipchocola was best populair.’’ Een jury beoordeelde alle foodtrucks op uitvoering, assortiment en het filmpje waarin de totstandkoming van de foodtrucks werd vertoond.
Broodje shoarma
Op de festivaldag mochten alle leerlingen met muntjes de lekkernijen aanschaffen. Van spiraalaardappelen tot broodjes shoarma en van Luikse wafels tot gezonde fruit smoothies. Ook het schoolteam vond de gezamenlijke activiteiten dermate inspirerend dat nu al besloten is er een jaarlijks terugkerend gebeuren van te maken. ,,Gekoppeld aan een goed doel werkt dit prima‘’, oordeelt Boelands. Dat goede doel was dit keer de stichting Dierelot met de dierenambulance. Uit de omzet aan de voedselkraampjes resteerde een bedrag van 650 euro.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.