Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Boaz Timmermans

Leerlingen Kroevendonk planten eerste Tiny Forest in Roosendaal aan

ROOSENDAAL - Leerlingen van basisschool De Kroevendonk nemen donderdag 23 januari de schep ter hand om het eerste Tiny Forest van Roosendaal aan te planten. 

Dat gebeurt op de groenstrook tegenover de school aan de Langdonk, in samenwerking met verschillende omwonenden, natuurorganisatie IVN en de gemeente Roosendaal. 

Multifunctioneel bos

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan. Het idee achter zo'n bos is dat het niet alleen goed is voor de biodiversiteit, het is ook de bedoeling dat omwonenden het samen onderhouden en elkaar daar ontmoeten. Verder kan het bos gebruikt worden als buitenlokaal voor de leerlingen. 

Het is het eerste van twee Tiny Forests die in Roosendaal moeten komen, zo werd in in september vorig jaar bekend. Het initiatief daarvoor komt van natuurvereniging IVN. Die organisatie heeft zich als doel gesteld nog voor 2021 honderd Tiny Forests in Nederland aan te leggen. Twee daarvan komen dus in Roosendaal.

Roosendaal Forests

De gemeente liet destijds ook al weten mogelijk nog eens twee soortgelijke bosjes aan te willen leggen, zogeheten Roosendaal Forests. Daar is 40.000 euro voor gereserveerd.

De leerlingen beginnen om 9.00 uur met planten, wethouder Inge Raaijmakers komt het bosje om 11.00 uur officieel openen. Dan wordt ook de naam bekend.