Volledig scherm
Boerderij aan de Zegse Steenweg waarvan de buren vrezen dat het weer een veebedrijf gaat worden © Google Maps

Landbouwschuur Zegse Steenweg mag gebouwd worden

OUD GASTEL - Aan het geharrewar over de bouw van een nieuwe schuur aan de Zegse Steenweg in het buitengebied van Oud Gastel lijkt een eind te komen. De bezwarencommissie van de gemeente Halderberge ziet geen beren meer op de weg, hoewel buren van de initiatiefnemer die wel zien.

De loods is bedoeld voor landbouwmachines en opslag van materialen. Ook komen er dierenverblijven in. De gemeente heeft vergunning verleend voor enkele tientallen stuks vleeskalveren en zoogkoeien. De buren, die eerder ageeerden tegen het destijds gevestigde fouragebedrijf deden dat opnieuw toen de nieuwbouwplannen bekend werden.

De gemeente verleende de vergunning en stelde het bestemmingsplan buitengebied vast, maar de buren maakten in beide gevallen bezwaar. De bezwarencommissie vindt het bezwaar ongegrond en concludeert dat alles volgens het boekje is gegaan. Burgemeester en wethouders nemen uiteraard dat advies over. 

Om het bestemmingsplan te vertragen stapten de buren naar de Raad van State. Hoewel woonachtig in het agrarisch buitengebied vindt het paar dat het boerenbedrijf moet worden omgezet in een woonbestemming. 

Volgens de gemeente Halderberge heeft de grond een agrarische bestemming gekregen in het bestemmingsplan uit 2013. Halderberge heeft daar in oktober 2017 de aanduiding 'grondgebonden veehouderij' aan toegevoegd. Met name die toevoeging stuitte de buurman tegen de borst.