Volledig scherm
© Frank Roks / Facebook

Kunstenaar Frank Roks is het rommelen met zijn ontwerp van de Tullepetaon beu

ROOSENDAAL - De Roosendaalse kunstenaar Frank Roks is het beu dat er regelmatig misbruik wordt gemaakt van een ontwerp van de Tullepetaon dat hij in 2013 op verzoek van zeulband Zullie heeft gemaakt. De band heeft destijds met instemming van Roks van het ontwerp stickers laten maken die voor een goed doel zijn verkocht. 

Nu zegt Roks steeds meer signalen te krijgen dat zijn ontwerp wordt gebruikt door andere partijen die er buiten zijn medeweten een hele handel mee opzetten en er geld aan verdienen. ,,Dat kan niet. Dan wil ik er ook een beetje aan verdienen.  Daarmee zeg ik niks geks. En het is ook niet eerlijk tegenover partijen die er wel keurig netjes voor betalen. Het gaat echt niet om grote bedragen, maar ik heb nu lang genoeg toegekeken'', zegt hij.

Roks uitte zijn ongenoegen op de Facebookgroep 'Te Koop voor carnaval in Roosendaal (Tullepetaonestad)'. Op zijn bericht kwamen veel reacties en het werd massaal gedeeld.

Herkenbaar

Roks zegt dat zijn ontwerp gemakkelijk herkenbaar is omdat het op een speciale manier is getekend. ,,En daardoor is het dus echt wel van iets anders te onderscheiden. Mochten er nog mensen twijfelen dan kan ik zo de originele pentekening voor de dag halen.''

De kunstenaar juicht het toe dat mensen zijn ontwerp voor een leuke actie willen gebruiken, maar dan wel op de juiste manier. ,,Het is al erg genoeg dat het niet altijd goed gaat. Daar moet nu maar eens voorgoed een einde aan komen'', vindt hij.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement